Najluđa noć na malim ekranima

Za Novu godinu na crnogorskim televizijama svečane, VIP verzije emisija, kratke humorističke forme, prenosi dočeka Nove godine...
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2012. 10:36h

Ukoliko planirate da Novu godinu provedete u svom toplom domu, uz televizor i zabavni program crnogorskih televizija, neće vam biti teško da napravite izbor - svečane, VIP verzije postojećih emisija, kratke humorističke forme i prenosi dočeka Nove godine na trgovima biće dio šeme većine televizija, uz samo manja odstupanja.

Bez granica za doček 2013.

Televizija Vijesti ni u novogodišnjoj noći neće iznevjeriti gledaoce serija "Larin izbor" i "Izgubljena čast". One će biti emitovane odmah nakon Dnevnika, potvrdila je "Vijestima" pomoćnica direktora Televizije Vijesti Marijana Kadić – Bojanić.

"Nakon serijskog programa slijedi novogodišnja, specijalna emisija "Bez granica" autora Seada Sadikovića koji će i u novogodišnjoj noći ispričati nekoliko autentičnih i već prepoznatljivih priča. Tu je i VIP izdanje muzičke emisije "Prave riječi", koje će svakako obilježiti novogodišnju šemu Televizije Vijesti", kazala je Kadić – Bojanić.

Ona je dodala da će nakon ponoći na Televiziji Vijesti početi filmski maraton tokom kojeg će gledaoci moći da vide neka od novijih filmskih ostvarenja.

Prenos iz Budve

Što se tiče Javnog servisa Crne Gore, u centru pažnje će biti prenos novogodišnjeg koncerta na Trgu u Budvi, koji će biti emitovan na Prvom programu.

"U Budvi će biti i improvizovani studio iz koga će se javljati naši novinari. Takođe ćemo prenositi i novogodišnji popodnevni koncert iz Budve", kazao je za Puls Sabrija Vulić, rukovodilac sektora za promociju programa RTCG.

On je dodao da će na Drugom programu biti upriličen poseban muzički program u kome će moći da uživaju ljubitelji narodne muzike.

"Tokom novogodišnjih praznika redakcija Sportskog programa realizovaće emisiju "Planeta sport 2012", sa gostima u studiju koji su obilježili godinu na izmaku. Dječiji program prirediće takođe specijalnu emisiju u novogodišnjoj noći", rekao je Vulić, koji će se sa gledaocima družiti u novogodišnjem izdanju kviza "Znam da znaš" u kome će takmičari biti, kako je rekao, poznate javne ličnosti.

RTCG je pripremila i kratku humorističku formu u kojoj glavnu ulogu igra glumac Dušan Kovačević.

"Redakcija na albanskom jeziku takođe priprema specijalni novogodišnji program, kao i redakcija Jutarnjeg programa koja radi novogodišnju emisiju posljednjeg dana 2012", otkrio je Sabrija Vulić.

MBC nedostupan

Elmag televizija za novogodišnju noć ne priprema ništa novo, potvrdio je za Puls direktor Božidar Šundić.

"Mi ćemo preuzimati program te noći. To će biti muzički spotovi", kazao je Šundić.

Montena još nije precizirala novogodišnju šemu, kazali su iz te televizije.

Do zaposlenih u MBC-u je bilo nemoguće doći. Nekoliko brojeva koje smo pozvali su ili van funkcije ili isključeni, uključujući i broj vlasnika televizije Nina Radulovića, ali i fiksni broj redakcije, dobijen preko službe informacija.

Trud se nije isplatio i pored želje da i MBC dodamo spisku novogodišnjeg televizijskog izbora čitalaca, iako je prilično nerealno očekivati pozitivna iznenađenja, sudeći po sadašnjoj TV šemi.

"Novogodišnji program Prve biće bogat domaćim serijskim i flimskim programima", kazao je za Puls Ivan Vukčević, direktor marketinga i komunikacija ove televizije.

Gledaoce očekuje nova epizoda humorističke serije "Nadrealisti", kao i novogodišnja epizoda serije "Folk".

"Filmski program će sadržati naslove poput "Crna Zorica", "O Gringo", "Drug Crni u NOB-u". Što se muzičkog programa tiče, gledaoci mogu očekivati ekskluzivne koncerte regionalnih zvijezda poput Aleksandre Radović, Dina Merlina, "Parnog valjka", Zvonka Bogdana i "Prljavog kazališta". Takođe, neće ostati uskraćeni ni za epizode njihovih omiljenih emisija i serija koje su dio svakodnevne programske šeme", kazao je Vukčević.

I, naravno, Džej

Pink televizija tokom decembra snimila je neke emisije koje će biti emitovane u toku novogodišnjih praznika. Ovaj medij zadržao je prepoznatljivu formu iz prethodnih godina u kojoj dominiraju narodnjaci.

Lea Kiš je sa svojim specijalnim gostima, među kojima su Milica Todorović, Nada Topčagić, Zorica Marković, Goca Božinovska, Džej, snimila svečano Nedeljno popodne.

Tradicionalno, u novogodišnjoj noći će biti emitovano i Grandovo narodno veselje, a PR Pink televizije Darko Popović potvrdio je za srbijanske medije da su svoje novogodišnje šou programe snimile i Severina Vučković i Ceca Ražnatović. Televizija Pink će nakon ponoći emitovati filmove.

Prave riječi u humanitarne svrhe

Priliku da se u najluđoj noći okušaju u poznavanju tekstova muzičkih hitova u emisiji “Prave riječi” imaće, po riječima Marijane Kadić - Bojanić, voditelj ovog kviza Nikola Đuričko, glumica Tamara Dragićević, glumac Predrag Vasić, te pjevači Nataša Bekvalac, Milena Vučić, Bojan Marović, Ana Bebić i Saša Kovačević.

"Oni će se "takmičiti", pogađati prave riječi i pjevati svoje pjesme. Emisija će biti humanitarnog karaktera, a sav prihod biće doniran Domu "Mladost" u Bijeloj", objasnila je Marijana Kadić – Bojanić.

Bonus video: