Turska: Privatna televizija kaženjena zbog "Simpsonovih"

Vrhovni odbor za radio i televiziju kaznio je televiziju CNBC-E sa 22.700 eura zbog epizoda u kojima se Bog "izvrgava poruzi"
0 komentar(a)
Simpsonovi, Foto: Hellogiggles.com
Simpsonovi, Foto: Hellogiggles.com
Ažurirano: 04.12.2012. 18:28h

Turski odbor za radio i televiziju, kaznio je jednu privatnu televizijsku stanicu zbog prikazivanja epizoda američke crtane serije "Simpsonovi", u kojima se prave šale na račun Boga, objavili su lokalni mediji.

"Pitam se šta bi rekli autori Simpsonovih kada bi čuli da se njihove šale shvataju bukvalno"

Vrhovni odbor za radio i televiziju (RTUK) kaznio je televiziju CNBC-E sa 22.700 eura zbog epizoda u kojima se Bog "izvrgava poruzi", jer je prikazan kao Satana sa šoljicom kafe u ruci i zbog toga što je jedan od likova podsticao drugog na ubistvo u ime Boga, objavio je dnevnik "Hurijet".

RTUK je takođe optužio popularne "Simpsonove" za scene u kojima se pale primjerci Biblije, a mladi ljudi podstiču da konzumiraju alkohol.

Simpsonovi se u Americi prikazuju od 1989. godine

Homer će dobiti susjeda

Ovo nije prva put da RTUK kažnjava jednu televiziju zbog serija koje po ocjeni tog tijela vrijeđaju Boga, istorijske vođe ili porodične vrijednosti.

"Pitam se šta bi rekli autori Simpsonovih kada bi čuli da se u zemlji zvanoj Turska (čije ime na engleskom znači i ćurka) njihove šale shvataju bukvalno. Možda će Homer (glavni lik iz serije) dobiti susjeda muslimana", napisao je podrugljivo kolumnista "Hurijeta" Mehmet Jilmaz.

Simpsonovi se u Americi prikazuju od 1989. godine, a do sada je emitovano više od 500 epizoda.

Bonus video: