Move on 30. novembra premijerno na Extra TV

Osim Crne Gore, film je sniman u Holandiji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj i Njemačkoj, a svakoj od zemalja posvećena je po jedna filmska epizoda
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2012. 09:47h

Film Move on, koji je ljetos sniman u Crnoj Gori i još sedam evropskih zemalja, publika u Crnoj Gori će premijerno moći da pogleda od 30. novembra, besplatno u Extra TV videoteci.

Film u režiji holivudskog reditelja Asghera Leth-a, sa holivudskim glumcem Mads Mikkelsen-om u glavnoj ulozi, predstavljen je kao prvi interaktivni road movie jer je publici od samog početka bilo omogućeno da učestvuje u kreativnom procesu stvaranja filma – između ostalog, da učestvuje u izboru lokacija snimanja, imena likova ili muzike koju slušaju, a mogli su i sami odglumiti neku od manjih uloga.

Osim Crne Gore, film je sniman u Holandiji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj i Njemačkoj, a svakoj od zemalja posvećena je po jedna filmska epizoda. Prve četiri epizode su dostupne online na www.move-on-film.me dok se kompletan film može pogledati u Extra TV videoteci.

Crnogorski Telekom se uključio u projekat koji je pokrenuo Dojče Telekom, kako bi, u skladu sa sloganom "podijeli doživljaj", svojim korisnicima omogućio da prvi put učestvuju u kreiranju igranog fima.

Okvirni scenario filma "Move On" napisao je poznati scenarista Matt Greenhalgh. Film govori o putovanju glavnog lika Evropom na koje ga vodi njegov zadatak - isporuka misterioznog kofera koji mora čuvati po cijenu života. Okvirni scenario pažljivo je oblikovan kako bi ostavio prostora za ideje publike.

Galerija

Bonus video: