"Organska hrana 21. vijeka" od ponedjeljka na TV Vijesti

U serijalu će biti riječi i o tome koliko organska poljoprivreda može biti šansa mladim ljudima koji se još nisu odlučili čime će se baviti
73 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2012. 10:51h

Prva emisija iz dokumentarnog serijala Organska hrana 21. vijeka biće prikazana u ponedjeljak, 29. oktobra, u 21.25 h na TV Vijesti.

"Da znate šta jedete" naziv je prve u nizu emisija tokom koje će gledaoci TV Vijesti saznati koje su sve prednosti korišćenja u ishrani organski proizvedenih namirnica.

"Da bi gledoci stekli što jasniju sliku o tome šta je, zapravo, organska hrana, koje su njene prednosti za zdravlje, te na koji način nastaje - ekipa televizije Vijesti je razgovarala sa onima koji redovno koriste organske proizvode, sa profesionalcima koji pomažu drugima da žive zdravo, sa brojnim proizvođačima organske hrane iz Crne Gore, kao i sa domaćim i inostranim stručnjacima koji pomažu razvoj organske hrane", kazala je urednica emisije Marijana Bojanić.

Kako je rečeno, u serijalu će biti riječi i o tome koliko organska poljoprivreda može biti šansa mladim ljudima koji se jos nisu odlučili čime će se baviti, onima koji su u potrazi za novim zanimanjem ili malim biznisom, koji žele da se vrate na selo ili u gradu započnu posao vezan za poljoprivrednu organsku proizvodnju.

"Odgovaramo na pitanje da li se konvencionalni poljoprivredni proizvođači mogu, i pod kojim uslovima, uključiti u ovaj vid proizvodnje zdrave i ekološki prihvatljive proizvodnje. Ako želite da saznate i koliko je organska hrana važna u sektoru trgovine, ugostiteljstva te kolika je to šansa za promociju Crne Gore kao ekološke države – gledajte naš novi serijal", poručuje Bojanić.

Organska hrana 21. vijeka je serijal snimljen uz podršku Programa razvoja organske poljoprivrede u Crnoj Gori koji finansira danska Vlada.

Autorka emisija je Ana Bogavac.

Galerija

Bonus video: