„Počivaj u miru” u udarnom terminu na TV Vijesti

Ovo je prvi ugovor potpisan u okviru TV berze XVII Internacionalnog TV festivala u Baru
96 pregleda 4 komentar(a)
TV Vijesti, Slavoljub Šćekić, TV Festival Bar, Počivaj u miru, Foto: Anto Baković
TV Vijesti, Slavoljub Šćekić, TV Festival Bar, Počivaj u miru, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 25.10.2012. 14:09h

Serija “Počivaj u miru”, koja bi, prema najavama, trebalo da bude jedna od najbolje urađenih u Hrvatskoj u posljednjih 25 godina, biće premijerno prikazana u Crnoj Gori na TV Vijesti od januara 2013.

Ovim povodom, direktor TV Vijesti Slavoljub Šćekić i Robert Tomljenović, direktor produkcijske kuće Ringmultimedija su u hotelu “Prinses” potpisali ugovor o preuzimanju prava emitovanja serije „Počivaj u miru“ za crnogorsku teritoriju.

Judita Franković i Miodrag Krivokapić, koji predvode glumačku ekipu serije, prisustvovali su potpisivanju ugovora u Baru. Franković je istakla da je bilo uživanje raditi sa visokoprofesionalnom ekipom, a da je posebno prijatno iznenađenje bio Krivokapić.

"Nakon dugo vremena, opet sam radio dobru seriju u izuzetnoj produkciji, glumačka ekipa je bila sjajna, počev od Judite koja je beskrajno šarmantna i unosi veliku pozitivnu energiju. Ovo je možda moj i najozbiljniji rad na TV, radilo se mnogo i dobro", rekao je Krivokapić, popularni Brik, dodajući da mu je upravo Bar, odnosno ITF, bio taličan.

"Prošle godine, Robert (Tomljenović) je bio u žiriju ITF i odgledao je diplomski kratki film vašeg sugrađanina Ilije Šćepanovića u kojem sam i ja nastupio. Da me nije tada vidio, ja danas ne bih igrao u seriji. Bar me je vratio u život, u Zagreb i na male ekrane", našalio se Krivokapić.

"Naša serija je ambiciozan projekat u 12 epizoda, radili su je najtalentovaniji hrvatski reditelji Goran Rukavina i Kristijan Milić. Tema je univerzalna i naročito bliska ovom području koje je prošlo tranziciju od socijalizma do divljeg kapitalizma", rekao je Tomljenović.

Šćekić je kazao da TV Vijesti sa ponosom ulaze u ovaj projekat.

"Bilo je dovoljno samo da odgledamo trejler kako bismo spoznali da je riječ o ostvarenju koje ispunjava sve naše kriterijume ozbiljnog i kvalitetnog dramskog programa", istakao je on i dodao da će serija biti emitovana u udarnom terminu.

Svečanost potpisivanja ugovora obavljena je u sklopu TV berze XVII Internacionalnog TV festivala (ITF), a čiji je cilj da animira regionalne televizije, prije svega one sa nacionalnom pokrivenošću, te da pomogne i promoviše regulisanje medijskog tržišta u Crnoj Gori.

Šćekić je akcentovao da je ovaj ugovor prvi proizvod tog marketa, u želji da ih ubuduće u ovom jezičkom regionu bude još više

Prema navodima iz Ringmultimedije, serija “Počivaj u miru” krajnje intrigantno poziva gledaoce da preispituju svoje stavove. Mlada televizijska novinarka Lucija Car (Judita Franković) dobila je zadatak da napravi reportažu o rušenju zatvora starog 100 godina. U dvorištu zgrade zatiče grobove, a penzionisani zatvorski čuvar Martin Strugar (Krivokapić), pomaže joj da otkrije ko je u njima sahranjen.

Bonus video: