Bojan Marović glumi doktora u meksičkom filmu

“Uloga je veoma slična mom karakteru. Odrekao sam se honorara jer je sve u humanitarne svrhe. Meni je to veoma drago i zato je ta priča bila zanimljiva”
69 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2012. 07:19h

Popularni crnogorski muzičar Bojan Marović, krenuo je u proboj na latino tržište. Osim glasom kojim je osvojio region, tamošnju publiku pokušaće da šarmira i glumačkim umijećem. Ovaj Podgoričanin nedavno je potpisao ugovor sa meksičkom producentskom kućom “Luna film” u okviru koje će snimiti dramu “Crne stijene”.

Pjevač je prvobitno angažovan kao kompozitor, pa će njegova balada “Za tebe i mene”, u originalnoj verziji, biti iskorišćena kao naslovna numera. Ipak, nakon što su producenti iz Meksika vidjeli fotografije Marovića odlučili su da mu ponude i jednu od glavnih uloga, otkrio je za “Vijesti”.

“Uloga je veoma slična mom karakteru. Odrekao sam se honorara jer je sve u humanitarne svrhe. Meni je to veoma drago i zato je ta priča bila zanimljiva”, kazao je za “Vijesti” Marović, koji tumači lik doktora koji se bori za život djevojčice oboljele od leukemije.

“Prihodi će ići djeci bolesnoj od leukemije, a s obzirom na to da se pored pjevačke karijere bavim i humanitarnim radom, meni je to veliko zadovoljstvo. Ozbiljno su shvatili moju želju da sve bude istinito, jer bih volio da Balkan predstavim u pravom svjetlu, a ne onako kako mi možda gledamo ljude iz Hong Konga ili Vijetnama”, objasnio je pjevač.

Pop muzičaru ovo nije prvo glumačko iskustvo, prve korake napravio je u filmu Željka Sošića “Imam nešto važno da vam kažem”.

“Svi smo mi u životu doktori na neki način, svakog dana se susrećemo sa stvarima koje nam možda nisu najjasnije i trudimo se da se uzdignemo iznad problema, pa mislim da će mi uloga dati neka nova krila, baš kao što je bilo u prethodnom filmu”, dodao je Bojan Marović.

Ovu priliku pjevač će iskoristiti i za promociju svojih pjesama van regiona, a za to će poslužiti humanitarni koncert na kojem će nastupati zvijezde Meksika.

“Sav prihod od koncerta takođe će ići u dobrotvorne svrhe, zato sam i želio da poklonim nešto što će ljudima biti zanimljivo i što će im učiniti zadovoljstvo”, istakao je on.

U filmu, koji će biti sniman u Akapulku, pored Bojana Marovića, uloge će tumačiti brojne latino zvijezde, pa će pjevač za tu priliku uvježbati španski jezik.

“U osnovnoj školi sam učio ruski, a u srednjoj italijanski, pa ne mogu reći da mi ne predstavlja problem to što ću pričati njihovim jezikom, ali snaćiću se, jer imam dobro uho”, kazao je pjevač i dodao da će mu mnogo veći problem predstavljati rano buđenje i naporni treninzi.

Rarzbija predrasude o Crnogorcima

Marović će na snimanje filma otići najvjerovatnije 10. novembra, a do tada će publici otkriti još neki recept u emisiji “Prvi kuvar Srbije”.

Ovom muzičaru nedavno se ispunila želja koju je izrazio u prethodnom intervjuu za “Vijesti”, da u šouu spremi crnogorsko jelo. “Sama činjenica da sam pobijedio dovoljno govori o tome kako je ispalo. Crnogorska, bosanska, srpska ili hrvatska kuhinja, maltene je sve slično.

Veći problem predstavlja ograničeno vrijeme, ali treba biti spreman. Pravio sam kačamak i njeguški stek, mislim da je to sasvim dovoljno”, ispričao je Marović.

On je dodao da je njegov zadatak u ovoj rijaliti emisiji u potpunosti ispunjen. “Nisam došao da pobijedim, niti da se takmičim, već da razbijem predrasudu o Crnogorcima kao o ljudima koji ne znaju ništa osim da sjede. Mislim da sam dovoljno uspio u tome i dokazao da znamo da cijenimo žene i da umijemo da kuvamo”, rekao je on.

Bonus video: