Anja Alač: Gledam Ružu vjetrova

Profesija glumice i popularnost nosi i drugu stranu, poput žute štampe koja narušava privatnost, ali Anji Alač to ne smeta previše
212 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2012. 17:16h

Mlada glumica Anja Alač filmsku i televizijsku karijeru počela je kao Brankica u ostvarenju “Montevideo, Bog te video”, i Didi u “Miris kiše na Balkanu”. Međutim, popularnost joj je donijela uloga Ines u seriji “Ruža vjetrova”. Za glumu se kaže, zainteresovala nakon dramskog studija Mike Aleksića, gdje je i napravila prve korake u karijeri.

“Upravo se tu i probudila moja želja da se bavim glumom. Gluma je igra, svaki put iznova, svaki put drugačija, a sa istim žarom. Kada je serija 'Ruža vjetrova' u pitanju, prije svega sam uživala otkrivajući čari profesije koju sam izabrala, svakog dana iznova”, objašnjava ona.

Profesija glumice i popularnost nosi i drugu stranu, poput žute štampe koja narušava privatnost, ali Anji Alač to ne smeta previše.

“Kada volite ono što radite, te negativne strane nekako nestanu pred svim onim lijepim i ispunjenim trenucima koje nosi posao, kao što je gluma. Tako je barem u mom slučaju. Gluma me ispunjava i raduje”, odgovara glumica, koja i privatno gleda serije u kojima glumi.

“Kada imam vremena, volim da pogledam 'Ružu vjetrova'. Mislim da je važno za glumca da nauči sebe da gleda, jer iz toga može i te kako da se nauči”, priča Alač. U toj seriji ona tumači glavni lik, što smatra velikom odgovornošću, ali i značajnim iskustvom.

“Seriju snimamo skoro godinu i po dana. Od samog početka bila sam veoma srećna, jer mi je ukazano povjerenje u vidu glavne uloge. Naravno da je to velika i divna stvar, kao i velika odgovornost. Sigurna sam da će mi iskustvo stečeno u radu u toj seriji biti od velikog značaja u budućem radu”, kaže za “Vijesti” mlada glumica.

Alač je imala priliku i da uči od starijih kolega, a kako kaže rado su joj pomagali i dijelili savjete.

“Veoma su mi pomagali. Kada god mi zatreba savjet, uvijek bih im se obratila. Srećna sam, jer smo uspostavili jako lijep odnos. Veoma je važno da dok radite budete okruženi ljudima u koje imate povjerenja. Ja sam ovaj put imala tu sreću”, dodala je ona.

Glumica je istakla da je veoma neodlučna kada je u pitanju izbor između rada u pozorištu, filmu i na malim ekranima.

“Ne mogu da izdvojim samo jedno. I pored toga što me trenutno najviše privlači pozorište, mislim da je sve lijepo na svoj način. Planiram da se posvetim pozorištu, ali postoji mogućnost da u skorije vrijeme radim i na filmu, ali detaljnije ne bih unaprijed”, kazala je ona.

Smijeh i nakon 12 sati rada

Glumica smatra da je imala veliku sreću kada je u pitanju glumačka ekipa sa kojom sarađuje, ali i kolege iz ostalih sektora sa kojima radi na setu.

“I kada bismo nakon 12 sati snimanja nastavili da radimo, najčešće bi bilo uz smijeh. Pozitivna energija je najbitnija, a nama toga nikada nije nedostajalo.

Van snimanja sam se najviše družila sa Petrom Cicvarić, koja igra moju sestru u seriji. Nas dvije smo i živjele zajedno tokom snimanja, tako da smo se družile i na setu i kod kuće”, otkriva Anja Alač.

Galerija

Bonus video: