Homer Simpson: Zbog čega moramo da biramo naše lidere

U trejleru za novu sezonu prikazan je Homer koji stiže na biračko mjesto i razmišlja o Baraku Obami i Mitu Romniju
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2012. 09:25h

Televizijska crtana serija "The Simpsons" u novoj sezoni koja sljedeće nedjelje počinje u Sjedinjenim Američkim Država prikazuje predstojeće predsjedničke izbore u Americi koji će se održati u novembru.

U trejleru za novu sezonu prikazan je Homer Simpson koji stiže na biračko mjesto, u dilemi da li da svoj glas da aktuelnom predsjedniku Baraku Obami, ili republikanskom kandidatu Mitu Romniju.

Zaplet počinje kada popularni Homer shvati da kod sebe nema ličnu kartu, a zatim jednom od članova biračke komisije sebe opiše kao četrdesetogodišnjeg bijelca koji nije završio koledž i čita samo besplatne novine sa benzinske pumpe. Nakon takvog predstavljanja Homeru je dozvoljeno da glasa bez ličnih dokumenata.

Barak Obama/Mit Romni

Dok razmišlja o dilemi Barak Obama/Mit Romni, Homer kaže:

U prijavama piše da je država plaćala Romnijeve poreske obaveze posljednjih pet godina, a Homer odlučuje da Romnijeve "prevare" prijave štampi

"Barak Obama, pa ne znam. Već imam jednu ženu koja mi govori da jedem zdravo".

Homer i dalje stoji nesiguran ispred kompjuterske mašine za glasanje i prelazi na razmišljanje o Romniju, za kojeg kaže da je čuo da nosi "magičan" donji veš. Homer aludira na intervju u kojem je Romni, na pitanje novinara da li je uvijek uštogljen, ispričao priču o svom donjem vešu. Homer kaže:

"Nosi magičan donji veš, a ja očekujem od vođe slobodnog svijeta da bude komandos", zaključuje Homer i svoj glas daje republikanskom kandidatu.

Na glasačkom ekranu pojavljuje se obavještenje da glasač sada može vidjeti Romnijeve poreske prijave. U prijavama piše da je država plaćala Romnijeve poreske obaveze posljednjih pet godina, a Homer odlučuje da Romnijeve "prevare" prijave štampi, nakon čega ga glasačka kutija usisava i isporučuje u kinesku fabriku američkih zastava.

Galerija

Bonus video: