Andrijana Božović: Došlo vrijeme da se krene dalje

"Isprva sam se malko plašila jer je koncept moje prethodne emisije bio skroz drugačiji. No, tako je za sve novo – treba malo vremena"
569 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 07:46h

Andrijana Božović, koja je kao TV lice postala prepoznatljiva po emisiji “AB priče” odnedavno na Televiziji Atlas ima novi projekat, kulinarsku emisiju “Ukusi života”.

"Ideja nije bila moja, već uredništva televizije. Trebalo je da radim jednu potpuno drugačiju emisiju, ali je došlo do izmjena u posljednjem trenutku", objašnjava ona, a o koncepciji nove emisije kaže:

"Svaki dan ima svoju priču i istog "kuvara", osim kada imamo internacionalnu kuhinju - tu će se svakog mjeseca, shodno kuhinji koju radimo tog mjeseca, smjenjivati gosti. U suštini, govori se o jelu koje se sprema, ali je fokus na priči koju iznosi gost – pričamo o određenim namirnicama, njihovim karakteristikama, ali i istorijskim činjenicama u vezi sa njima, uz malo legendi."

Božović ističe da je ova emisija ujedno i idealna prilika da svoje kulinarske vještine dovede do savršenstva.

"Isprva sam se malko plašila jer je koncept moje prethodne emisije bio skroz drugačiji. No, tako je za sve novo – treba malo vremena"

Od formiranja Atlas televizije Andrijanu smo gledali u potpuno drugačijem projektu, u okviru kojeg je vodila razgovore sa poznatim ličnostima. O tome kako se snašla kao voditeljka „Ukusa života“ ona je rekla:

"Pa isprva sam se malko plašila jer je koncept moje prethodne emisije bio skroz drugačiji. No, tako je za sve novo – treba malo vremena da sve to legne kako treba."

Prilika da se nauči nešto novo

Njena emisija otvara blok emisija o kuvanju na Atlas TV-u. Ide svakog radnog dana u 10.20, a dva puta sedmično gledaoci imaju priliku da uče od profesionalnih kuvara.

"Dva gosta su drugog profila (arhitekta i profesor istorije Latinske Amerike) koji imaju strast ka kuvanju. Peti dan je posvećen kolačima i tu se družimo sa ženom koja dizajnira torte i pokazuje razne dekoracije. Kvalitetne ljude, koji znaju svoj posao, nije teško pronaći", tvrdi crnogorska pjevačica i voditeljka.

Neke od recepata koje je dobila od svojih gostiju, Andrijana je i sama isprobala.

"Pa, ima nekih stvari koje nisam znala, al' evo idealne prilike da naučim", otkriva.

Emisija “AB priče”, sa kojom je započela svoju voditeljsku karijeru na Atlasu, više se neće emitovati.

"„AB priče“ su imale svoje vrijeme i svoju priču. To je emisija sa kojom sam počela, koja u meni budi zaista posebne emocije i koja je, kada govorimo o voditeljstvu, moja lična karta, kao pjesma „Krila anđela“ u mojoj primarnoj branši. Došlo je vrijeme da se krene dalje", zaključuje Božović.

Galerija

Bonus video: