Vajnstin se izjasnio da nije kriv, advokat: Slučaj je neminovno odbranjiv

"Mislim da je danas prvi dan procesa. Počinjemo sada našu borbu. Ako budemo uspješni, možda neće ni biti suđenja", rekao je advokat i dodao da će odbrana pokušati da ubijedi tužilaštvo da odustane od slučaja
73 pregleda 1 komentar(a)
Harvi Vajnstin, Foto: Reuters
Harvi Vajnstin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.06.2018. 17:32h

Holivudski producent Harvi Vajnstin izjasnio se na saslušanju pred sudijom u Njujorku da nije kriv povodom optužbi za seksualno zlostavljanje, prenosi Tanjug.

Vajnstin, koji se brani sa slobode uz kauciju od milion dolara, prošao je pored gomile novinara prije nego što je sjeo u sudnicu i odgovarao sa "da" i "ne" o tome da li razumije koja su njegova prava.

Kako prenosi AP, on nije stao da razgovara sa novinarima ili da odgovori na pitanja, a za 40 minuta se vratio u svoje vozilo i otišao.

Njegov advokar Ben Brafman kazao je novinarima da je slučaj "neminovno odbranjiv" na osnovu onoga što se saznalo na osnovu dokaza.

"Mislim da je danas prvi dan procesa. Počinjemo sada našu borbu. Ako budemo uspješni, možda neće ni biti suđenja", rekao je on i dodao da će odbrana pokušati da ubijedi tužilaštvo da odustane od slučaja.

Velika porota je prošle nedjelje okrivila Vajnstina zbog optužbi dve žene za seksualno zlostavljanje, navodi agencija.

Bonus video: