Voditelj Ilija Pejović: Ostajem vjeran radiju

“Upravo rad na radiju mi je omogućio da uđem u svijet muzike koji me je privlačio od kad znam za sebe”, kaže Ilija
82 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 14:49h

Voditelj Ilija Pejović je svoju karijeru počeo kao radio voditelj 1999. godine.

“Bilo je to ono teško vrijeme nakon bombardovanja i kao tek svršeni srednjoškolac našao sam se u dilemi da li da nastavim školovanje ili da tražim posao. Treba li napominjati da nijesam buržujsko dijete, pa je posao, ipak, bio bliža opcija za početak”, otkriva on.

Navodi kako je imao sreće kad se prijavio na konkurs za nove voditelje Radija Elmag.

“Nijesam bio njihov redovan slušalac, već je oglas čula moja sestra i 'bojažljivo' mi ponudila ideju da se prijavim”, priča on.

Zahtjevna televizijska produkcija

Boja njegovog glasa, ali se nada i drugi kvaliteti, zainterosovali su tadašnji menadžment i nakon nekoliko eliminacionih krugova ostao je u najužem izboru.

Kaže da više voli dio posla u okviru koga se ne “slika”, pa pokušava da izbalansira ta dva svijeta i bude od pomoći televiziji ako je neophodno

Kasnije je sa još troje, od ukupno stotinak prijavljenih, primljen u radni odnos.

“Sa dolaskom u RTV Atlas nekako se nametnula potreba da se s vremena na vrijeme uključi u pojedine televizijske projekte”.

Kaže da više voli dio posla u okviru koga se ne “slika”, pa pokušava da izbalansira ta dva svijeta i bude od pomoći televiziji ako je neophodno, ali ipak za sad ostaje “vjeran radiju”.

O tome koja je najveća razlika između TV i radio voditeljstva, ukazuje na to kako je to upravo ona najočiglednija, radio-zvuk, a televizija slika i zvuk.

“Naravno, to je samo površno posmatranje. Televizijska produkcija je puno zahtjevnija, uključuje više kadra, tehnike, organizacije, novca. Pravo oličenje izreke 'koliko para, toliko i muzike'. Jednostavno, nije dovoljna dobra ideja”, kaže on.

Potreba za muzičkim izrazom

Istovremeno sa voditeljstvom bavio se i muzikom.

“Iako iza sebe imam singl snimljen prije sedam, osam godina kao i iskustvo rada s bendom, priznajem da mi pjevanje nije jača strana"

“Upravo rad na radiju mi je omogućio da uđem u svijet muzike koji me je privlačio od kad znam za sebe”, kaže Ilija.

Ističe kako nikada to nijesu bile pretjerane ambicije da bude velika muzička zvijezda, “jednostavno potreba da se izrazim na još jedan način”.

“Iako iza sebe imam singl snimljen prije sedam, osam godina kao i iskustvo rada s bendom, priznajem da mi pjevanje nije jača strana. Nešto više truda uložio sam u sviranje gitare i na tom planu uskoro biće iznenađenja za publiku”, priča on.

Uz stalan medijski angažman teško je organizovati vrijeme za dodatna interesovanja, pa se kod njega, kako kaže, konstantno smjenjuju periodi manjeg ili većeg angažovanja na planu muzike.

“Trenutno sam u jednoj pozitivnoj fazi”, navodi on.

Bonus video: