Snimanje "Otvorenih vrata" čeka scenario

Maljević je potvrdila da će se u seriji ponovo naći Vesna Trivalić, Lane Gutović, Nikola Đuričko i drugi
104 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2012. 09:57h

Prve informacije o novim epizodama kultne serije “Otvorena vrata”, Bojana Maljević je podijelila sa fanovima na društvenoj mreži Twiter. Ona je za “Vijesti” otkrila zbog čega je ekipa ove serije odlučila da ponovo pokrene projekat, koje glumce ćemo sigurno vidjeti u starim ulogama i da li je pisanje scenarija već počelo.

Biljana Srbljanović i Miloš Radović, koji su bili dio mnogobrojne ekipe scenarista originalnog projekta, ponovo su angažovani za isti posao.

“Upravo se piše razrada projekta i sinopsisi prvih nekoliko epizoda. Odlučili smo da idemo tim redom, jer se čitava priča mora čvrsto postaviti, onda pisanje scenarija ide lakše. Očekujem da ću za nedjelju dana tu eksplikaciju dobiti od Biljane Srbljanović i Miloša Radovića i da ćemo na osnovu toga moći da napravimo plan za dalju realizaciju tekstova”, kazala je Maljević i dodala da već postoje ideje o toku priče.

“Izvjesno je da postoji realni diskontinuitet, dakle u našoj porodici Anđelić–Jakovljević prošlo je 18 godina, koliko i u našim realnim životima. Mi ćemo napisati biografije svih likova, da znamo kroz šta su prošli između ova dva serijala”, otkriva poznata glumica i producent.

Vesna Trivalić potvrdila učešće

Maljević je potvrdila da će se u seriji ponovo naći Vesna Trivalić, Lane Gutović, Nikola Đuričko i drugi.

“Najvažnije je da je Vesna Trivalić potvrdila učešće. Njen lik, Katarina Anđelić Cakana, bio je stub prošlog serijala i mi nastavak nismo mogli da zamislimo bez nje. Znači Vesna je sa nama i raduje se nastavku. Zatim Lane Gutović, Nikola Đuričko, Bogdan Diklić i ja smo tu sigurni. Tu su još neki sporedni likovi sa kojima ćemo kontaktirati tek kada budemo imali napisane sinopsise”, ispričala je Bojana Maljević i istakla da će biti prostora za nove karaktere, a samim tim i za sasvim nove glumce.

Kada je u pitanju vrijeme odvijanja radnje nema nedoumice, glumci će svoj paralelni život nastaviti u sadašnjosti.

“Prošli serijal je bio sniman za vrijeme sankcija, to je bilo prilično inspirativno. Ali ni ovo ludo vrijeme tranzicije nije ništa manje inspirativnije. Našu poznatu porodicu mučiće sve ono što muči građanske porodice u Srbiji danas”, objasnila je glumica koja je igrala Ana Anđelić.

Početak snimanja zavisi od scenarija

Početak snimanja, kako kaže glumica, još nije poznat, samim tim što zavisi od bzine pisanja scenarija, ali i dogovora sa emiterima.

“Ima više zainteresovanih, što je prirodno i logično, jer se radi o kultnom programu, izvrsnim autorima i odličnoj glumačkoj podjeli. Takođe, radi se o seriji koja samo na jednoj stranici na Facebooku ima preko 176 hiljada fanova. Plus sve ostale stranice i mreže, prosto je nevjerovatno kako se to razvilo”, priča Maljević i dodaje kako ih je upravo to podstaklo na snimanje novog serijala.

Početak snimanja, kako kaže glumica, još nije poznat, samim tim što zavisi od bzine pisanja scenarija

“Razgovaraćemo sa svim emiterima, pa ćemo tek onda donijeti odluku”, zaključila je ona.

Baletić: Serija koja je postavila nove standarde

Jedan od gostujućih reditelja u ovoj seriji bio je i Branko Baletić, koji je kazao da je srećan što se takav projekat ponovo pokreće:

“Ta serija je svojom pojavom unijela inovaciju, prije svega u tehničkom i tehnološkom standardu pravih TV serija, ali i u produkciji koja je bila veoma ozbiljna i sa velikim brojem glumaca”, ispričao je za “Vijesti” Baletić.

“U toj seriji se ništa nije radilo ad hok ili 'vidjećemo' ili 'hajde da se skupimo da snimamo', što karakteriše niskobudžetne serije, ali i vrijeme u kojem radimo”, objašnjava reditelj kojem je bilo “veliko zadovoljstvo raditi sa tako velikom ekipom”.

“U toj seriji se ništa nije radilo ad hok ili 'vidjećemo' ili 'hajde da se skupimo da snimamo', što karakteriše niskobudžetne serije"

“Mislim da je u osnovi svega bio izvanredni tekst Biljane Srbljanović. Ta serija je u početku bila u privatnoj realizaciji, pa je tek kasnije neka od televizija otkupila prava”, prisjetio se Baletić. “Dakle 'Otvorena vrata' su prva na našim prostorima postavila nove standarde i ja pozdravljam ponovno pokretanje projekta, biće interesantno vidjeti kako sve to izgleda poslije 20 godina”, rekao je on.

Milica je danas doktor psihologije

Neizvjestan je povratak Sofije Jović, koja je u “Otvorenim vratima” tumačila ulogu Milice Jakovljević koja se svakodnevno suočava sa političkim problemima. “Sofija je doktor psihologije i ne znamo još da li će je obaveze na Institutu gdje radi spriječiti da radi nastavak sa nama ili u kojoj mjeri će biti prisutna.

Mi se nadamo da hoće, ali tek kada to budemo znali možemo razmišljati o zamjeni do koje, nadam se, neće doći”, odgovorila je Maljević.

Galerija

Bonus video: