Dragan Sjekloća prvi novinar iz Crne Gore na televiziji Al Jazeera Balkans

Pored Sarajeva, Al Jazeera ima centre i u Beogradu, Zagrebu i Skoplju. Uskoro se očekuje i imenovanje dopisnika Al Jazeere Balkans iz Podgorice
633 pregleda 7 komentar(a)
Dragan Sjekloća, Foto: Al Jazeera Balkans
Dragan Sjekloća, Foto: Al Jazeera Balkans
Ažurirano: 17.05.2012. 13:44h

Šest mjeseci nakon početka emitovanja, redakcija Al Jazeere Balkans je dobila novo pojačanje. Timu novinara, urednika i prezentera priključio se i Dragan Sjekloća, koji će na Al Jazeeri Balkans raditi kao urednik vijesti. Sjekloća je do sada radio na RTVCG.

Al Jazeera Balkans prva je regionalna news televizija na Balkanu. Od novembra 2011. kada je započela emitovanje, ova globalna TV kuća za gledaoce u regionu emituje svoj program na lokalnim jezicima i u full HD signalu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji, kao i preko satelita za gledaoce u Evropi.

"Sa preko 12 sati lokalno produciranih vijesti, intervjua, komentara, analiza i dokumentarnog programa, Al Jazeera je na regionalnu medijsku scenu nastupila pod sloganom "Iz svakog ugla i sa svake strane", i svojim nezavisnim i nepristranim izvještavanjem donosi neispričane priče iz regiona i o regionu. Uz aktuelne regionalne i globalne vijesti, Al Jazeera Balkans nudi i emisije poput Konteksta ili Recite Al Jazeeri, koje svakodnevno donose zanimljive teme i goste. Dokumentarni program koji nudi Al Jazeera najbolji je izbor produkcije Al Jazeera mreže kao i regionalnih nezavisnih produkcijskih kuća", navodi se u saopštenju te TV kuće.

Pored Sarajeva, gdje se nalazi centralni sudio, Al Jazeera ima svoje centre i u Beogradu, Zagrebu i Skoplju. Uskoro se očekuje i imenovanje dopisnika Al Jazeere Balkans iz Podgorice.

"U proteklih šest mjeseci od kada je počela sa emitovanjem programa, Al Jazeera Balkans je ugostila i Filipa Vujanovića, predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, predsjednika DPS-a, Igora Lukšića, premijera Crne Gore, Dragana Adžića, trenera rukometnog kluba Budućnost, Ivana Brajovića, ministra unutrašnjih poslova, Miodraga Vukovića, člana predsjedništva i šef Kluba poslanika DPS-a, Vanju Ćalović, direktorku MANS-a, Srđana Kekovića, predsjednika Unije slobodnih sindikata", dodaje se u sapštenju.

Al Jazeera Balkans je dostupna i na live streamu na portalu www.aljazeera.net/balkans, te na www.youtube.com/AJBalkans i na www.facebook.com/AJBalkans.

Bonus video: