Serija "Montevideo" uskoro na TV Vijesti

TV serija reditelja Dragana Bjelogrlića u poređenju sa filmom je, navode producenti, potpuno autonomno djelo
231 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 10:22h

Poslije velikog uspjeha filma “Montevideo, bog te video”, Televizija Vijesti će uskoro početi da emituje istoimenu seriju od 24 epizode.

Romantična fudbalska priča iz 1930. godine, čija je glavna tema formiranje državne reprezentacije tadašnje Jugoslavije i njen uspjeh na prvom svjetskom prvenstvu u fudbalu u Montevideu, podijeljena je u dvije sezone. U televizijskom formatu pojaviće se i glumci kojih nema u filmu.

Televizijska serija "Montevideo, bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića u poređenju sa filmom je, navode producenti, potpuno autonomno djelo, sa više od pet sati dodatnog materijala. Među onima koji se ne pojavljuju u filmu su Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Đorđević, te specijalni gost Miroslav Ćiro Blažević. Dragan Petrović Pele, Branka Pujić, Marko Nikolić, Gordana Đurđević, Marko Živić, Bojan Dimitrijević, Mihaela Stamenković i Anja Alač u seriji će imati proširene uloge.

Prve epizode će gledaoce upoznati sa glavnim junacima i njihovim životima, kao i prilikama u Beogradu tridesetih godina prošlog vijeka, fudbalskim utakmicama u gradu, sukobima unutar fudbalske organizacije i pripremama za odlazak na Prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo.

Ostale epizode govore o putovanju u Montevideo i mnogim komičnim dogodovštinama tokom te velike avanture. Posljednje epizode svjedoče o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mjesta, kao i o trijumfalnom povratku reprezentativaca u Beograd.

Pored mladog crnogorskog glumca Petra Strugara, glavne uloge u seriji kao i u filmu tumače: Miloš Biković, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko, Viktor Savić.

Film i igrana serija rađeni su u produkciji firme "Intermedia Network", a scenario, inspirisan knjigom sportskog novinara Vladimira Stankovića, napisao je Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.

Galerija

Bonus video: