Kako studirati u Evropi

Autorka većine filmova iz ovog serijala je novinarka TV Vijesti Ana Bogavac koja je radila i na prethodna tri kratka dokumentarna filma TV Vijesti - "Smeće tu, svuda oko nas", "Preko pune, kroz crveno" i "Dugo putovanje u jednakost"
0 komentar(a)
RTV Vijesti, Foto: Savo Prelević
RTV Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.02.2012. 20:44h

Kratki dokumentarni film koji govori o tome kakve su mogućnosti studenata iz Crne Gore da svoje školovanje nastave u nekom od evropskih univerzitetskih centara i tamo steknu obrazovanje i diplome, biće premijerno prikazan na TV Vijesti u ponedjeljak, 6. februara u 22.15h, odmah nakon emisije “Bez granica”.

"Ovaj kratki dokumentarac samo je prvi od deset filmova koje Televizija Vijesti snima i emituje u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori. Svi će se baviti tematikom iz oblasti približavanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Trudili smo se da osmislimo teme koje će biti prijemčive građanima Crne Gore i koje će im na slikovit način prikazati koje se mogućnosti i šanse otvaraju građanima Crne Gore ulaskom u Evropsku uniju, ali i koje izazovi stoje pred nama da bi postali član evropske porodice - objasnila je Marijana Bojanić, pomoćnik direktora TV Vijesti i urednica ovog serijala.

Autorka većine filmova iz ovog serijala je novinarka TV Vijesti Ana Bogavac koja je radila i na prethodna tri kratka dokumentarna filma TV Vijesti - "Smeće tu, svuda oko nas", "Preko pune, kroz crveno" i "Dugo putovanje u jednakost", dok film o problemima neusklađenosti tržišta rada i obrazovnog sistema potpisuje Ana Manojović.

" Gledaoci TV Vijesti će do kraja februara vidjeti još dva filma rađena u okviru ovog projekta. Neke od tema kojima ćemo se baviti do kraja serijala su i zastita potrošača u Crnoj Gori, usklađivanje obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada, borba protiv korupcije i zaštita “zviždača”, tačnije, ljudi koji su spremni da prijave korupciju, te još niz zanimljivih tema koje zanimaju najširu publiku u Crnoj Gori", obećala je Bojanić.

"U filmovima se, sem zvaničnika iz raznih institucija, pojavljuje i veliki broj građanki i građana kroz čije priče želimo da pokažemo, da se proces evropskih integracija ne tiče samo onih koji donose odluke već, prije svega, onih na koje se te odluke odnose", zaključila je Bojanić.

Bonus video: