Pajtonovci ponovo zajedno

Džouns je bio koautor filma "Monty and the Holy Grail" uz Terija Gilijama, a režirao je i "Life of Brian" i "Monty Pythons The Meaning of Life"
0 komentar(a)
monti pajton, Foto: Independent.co.uk
monti pajton, Foto: Independent.co.uk
Ažurirano: 28.01.2012. 12:50h

Članovi Monti Pajtonovog Letećeg cirkusa, Džon Kliz, Majkl Pejlin i Teri Gilijam, ponovo su se okupili kako bi radili na stvaranju "Absolutely Anything", animiranoj naučnofantastičnoj farsi koju će režirati njihov nekadašnji kolega Teri Džouns. Oni još nijesu uspjeli da ubijede Erika Idla da im se pridruži, dok je preostali član ekipe Grejem Čapman preminuo 1989.

Plan je da snimanje započne u Velikoj Britaniji ovog proljeća, a popularni Pajtonovci pozajmiće glasove grupi vanzemaljaca koji će jednom smrtniku podariti moć da uradi "apsolutno sve" što želi kako bi vidjeli kakav će haos napraviti. U ekipi će se pojaviti i Denis, pas koji priča, kojem će glas pozajmiti Robin Vilijams.

"Nije u pitanju novi Monti Pajton film, ali definitivno će imati taj senzibilitet", kazao je Džouns za Variety.

"Absolutely Anything" baziran je na scenariju na kojem su Džouns i Gevin Skot radili prošle dvije decenije. Majk Medavoj, producent Pajtonovog "Life of Brian", produciraće i ovaj film zajedno sa Dejvidom Tvejtsom i Krisom Česerom.

Džouns je bio koautor filma "Monty and the Holy Grail" uz Terija Gilijama, a režirao je i "Life of Brian" i "Monty Pythons The Meaning of Life".

Petorica preživjelih članova popularne trupe posljednji put su se pojavili zajedno 1998. na festivalu komedije u Aspenu zajedno sa urnom u kojoj je navodno Čapmanov pepeo

Posljednje djelo koje je režirao Džouns bio je film "Wind in the Willows" iz 1996, koji je pokupio pozitivne kritike, ali je finansijski prošao slabo što je obeshrabrilo režisera da se u narednim godinama i dalje bavi tim poslom.

Bonus video: