“Budva, na pjenu od mora” od sredine januara na RTCG

31. decembra u 20 časova na Javnom servisu biće prikazana pilot epizoda, dok će emitovanje početi sredinom januara
83 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2011. 08:14h

Pilot epizoda serije “Budva, na pjenu od mora” biće prikazana 31. decembra na RTCG-u, a dva dana ranije, održaće se i njena projekcija u podgoričkom Cineplexxu.

Premijera je u Budvi održana prije više od mjesec, a o tome kako je protekla i da li im je pomogla da zatvore finansijsku konstrukciju, jedan od glavnih aktera i producent serije Mima Karadžić, kaže:

"Poslije prve prezentacije, imali smo dosta uspješnih razgovora sa ljudima iz Vlade, potpisali smo ugovor sa RTCG-om i ova kuća će, nakon dugo vremena, dobiti svoju seriju. Podržala su nas ministarstva turizma i kulture, Turistički nacionalni savez, kao i Opština Budva na čelu sa Lazarem Rađenovićem, bez kojeg ne bi bilo serije. U Budvi smo dobili sve ono što bismo vjerovatno negdje drugo platili i zato smo uspjeli da napravimo odličnu seriju.

On je istakao da je prezentacija u Budvi protekla veoma dobro.

"Dobili smo ovacije, ljudi su bili oduševljeni, tako da i u Cineplexxu očekujemo isto", dodao je on.

Projekcija u Podgorici je zakazana za srijedu, 28. decembar u 20 sati.

"Ovo je prvi put da se neka serija prikazuje u bioskopu. Najavićemo je sa glumcima i direktnim prenosom na RTCG, to će biti pravi spektakl", obećao je Karadžić.

Kako nam je kazao 31. decembra u 20 časova na Javnom servisu biće prikazana pilot epizoda, dok će serija početi da se emituje sredinom januara.

"Prezadovoljni smo, jer izgleda kao da košta milion eura, svi će misliti da smo toliko potrošili, a košta mnogo manje", ističe Karadžić.

Serija će biti prikazivana širom bivše Jugoslavije

"Budva, na pjenu od mora” će se prikazivati širom ex- YU, u Srbiji na “Prvoj”, na RTL-u za Hrvatsku i BiH, na Sitelu za Makedoniju, RTRS-u za Republiku Srpsku.

"U pregovorima smo sa Ukrajinom, Rusijom i Albanijom. Imamo šansu da napravimo najgledaniju seriju u regionu", kaže Karadžić.

Pored Budve, serija će biti snimana u još nekim crnogorskim gradovima.

"Stevo Koprivica i Milan Karadžić još rade na scenariju, ali koliko znam, za sada radnja će se proširiti na Petrovac, Bar i Žabljak. Vidjećemo da li su zainteresovani sa Svetog Stefana ili iz tivatskog Porto Montenegra da učestvuju u projektu i dozvole nam da dio serije snimamo tamo", priča Karadžić.

U seriji i Nina Petković, biće još iznenađenja

U seriji će se pored glumaca, pojaviti i crnogorska pjevačica Nina Petković, a prema riječima Karadžića, biće tu još iznenađenja.

"Čim će biti prikazana u cijelom regionu, biće tu i glumaca iz ostalih ex-Yu republika. Scenario nije gotov, pa ne mogu da kažem ko će još biti dio ekipe, ali u svakom slučaju ljudima će biti uživanje da je gledaju", obećao je Karadžić.

Nastavak snimanja u aprilu

Snimanje serije trajalo je donedavno, a iako je najavljena pauza do februara, okupljanje ekipe pomjereno je za kraj marta, početak aprila.

"Moramo čekati lijepo vrijeme, jer ne snimamo po kiši i hladnoći. April je u Budvi savršen, tako da će to biti odličan period za nastavak snimanja", ističe Karadžić.

U osnovi TV priče je sukob dviju porodica. Jedna je budvanska, starogradska, a druga nikšićka, crnogorska, tranziciona. Lik Sava Bačića, kontroverznog biznismena koji kupuje sve što mu se svidi po Budvi, gradi solitere i stanove, tumači Mima Karadžić. Mladen Nelević igra glavu druge familije, Budvanina, bivšeg milicionera koji ima nešto zemlje, ali ne želi da je prodaje.

Sanja Jovićević

Osim njih postavu čine Ljiljana Blagojević, Marko Nikolić, Milorad Mandić Manda, Dragan Bjelogrlić, Dubravka Vukotić-Drakić, Bane Popović, Petar Strugar, Sanja Jovićević i Momčilo Otašević.

Galerija

Bonus video: