Pogledajte trailer za "Iskru" Gojka Berkuljana

Film „Iskra“ je premijerno prikazan u sklopu programa Filmskog festivala Herceg Novi, u avgustu prošle godine, nakon čega je izazvao burne reakcije i prikupio velike simpatije ljubitelja filma
173 pregleda 0 komentar(a)
Gojko Berkuljan, Iskra, Foto: Privatna arhiva
Gojko Berkuljan, Iskra, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.05.2018. 12:03h

Dugometražni film „Iskra“, kao debitantnsko ostvarenje crnogorskog reditelja Gojka Berkuljana, 10. maja biće prikazan u podgoričkom bioskopu Cineplexx.

Film „Iskra“ je premijerno prikazan u sklopu programa Filmskog festivala Herceg Novi, u avgustu prošle godine, nakon čega je izazvao burne reakcije i prikupio velike simpatije ljubitelja filma.

Ovo je prvi film mladog režisera sa Cetinja, koji potpisije i scenario zajedno sa Anom Vujadinović.

Priča prati penzionisanog inspektora Petra i njegovu kćerku Iskru. Monotonija penzionerskih dana biva prekinuta u trenutku kada mu Igor, novinar i Iskrin kolega, javlja da Iskre nema već par dana. Radeći na jednom članku, u žurbi je od Igora pozajmila ključeve njegovog automobila i više se nije vraćala. Ipak, auto ubrzo biva pronađen u jednoj uvali pokraj uskog i zabačenog seoskog puta, ali od Iskre ni traga. Sve ukazuje da je u kolima sa njom bila još jedna osoba. Potraga za Iskrom pocinje i istraga za uzrokom Iskrinog nestanka odvodi Petra daleko u njegovu prošlost.

U filmu glume Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić, Aleksandar Gavranić, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Mišo Obradović...

Muziku za film potpisuje frontmen podgoričke rok grupe Freedom, Rade Vukčević.

Bonus video: