Arapima su turske TV serije nemoralne, ali svi ih gledaju

"Turske serije su đavo, ali ih je nemoguće zaobići. Mi ih kritikujemo, ali ih gledamo sa velikim interesovanjem"
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2011. 18:17h

Turske televizijske serije u kojima se prikazuju obnažene ljepotice u nedozvoljenim scenama su "nemoralne", ali i pored toga svi ih rado gledaju."Turske serije su đavo, ali ih je nemoguće zaobići. Mi ih kritikujemo, ali ih gledamo sa velikim interesovanjem", izjavio je tuniski profesor Moncef Ajari na Tursko - arapskom forumu koji je održan u Istanbulu.U poznatoj TV seriji "Gumuš" mogu da se vide provokativne scene i odnosi izvan braka, kakvi postoje i u arapskom svijetu, ali o tome se javno ne govori, rečeno je na forumu u čijem radu je učestvovalo 200 novinara, režisera i drugih medijskih radnika iz dvadesetak zemalja iz tog dijela svijeta.

"To je kod nas još uvijek tabu tema", objašnjava Daniel Abdulfetah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bez dozvole ušle u domove

"Turske TV serije su bez dozvole ušle u domove mnogih Arapa i postale su naš stalni gost ", kaže Hamid al Tuki, medijski radnik iz Omana.

"Vi ne možete nikoga da vidite na ulici kada se prikazuje turska serija "Gumuš", koja se u arapskom svetu prikazuje pod naslovom "Nur", kaže Al Tuki.

Vi ne možete nikoga da vidite na ulici kada se prikazuje turska serija "Gumuš"

Vremenom se to pretvorilo u unosan biznis u kome se obrću milioni dolara, pošto su u posljednjih pet godina televizijske "sapunice" osvojile gledaoce u arapskom svijetu, ali i na Balkanu.

Bonus video: