Eklston i Volters dobili priznanja Emi

Voditelj na dodjeli bio je Džejson Pristli, zvijezda nekada veoma popularne serije "Beverli Hils 90210"
0 komentar(a)
Džef Hepner, Sita Vilijams i Roksi Spenser, Foto: Rojters
Džef Hepner, Sita Vilijams i Roksi Spenser, Foto: Rojters
Ažurirano: 22.11.2011. 08:37h

Kristofer Eklston i Džuli Volters dobili su glavne glumačke nagrade Emi, na ceremoniji održanoj tokom noći između ponedjeljka i utorka u njujorškom hotelu Hilton.

Eklston je nagrađen za ulogu u BBC TV seriji " Optuženi", koja je takođe dobila Emija za najbolju dramsku seriju.

"Optuženi" predstavlja antologiju kriminalističkih priča - ispovjesti ljudi koji su u pritvoru zbog krivičnih djela i čekaju presudu. Autor serije je Džimi Mek Govren.

Džuli Volters je nagrađena za glavnu žensku ulogu u TV filmu "Mo" za koji je ranije dobila britansku TV nagradu BAFTA. Ona tumači pokojnu britansku političarku Mo Moulam, poznatu po uspješnoj borbi za mirovni sporazum u Sjevernoj Irskoj i paralelnoj borbi sa tumorom mozga.

Britanske TV produkcije su ove godine dobile pet Emija, a među njima su i TV film "Gareth Malone Goes to Glyndebourne" i rijaliti serija "The World's Strictest Parents".

Počasnog međunarodnog Emija, kojeg dodjeljuju osnivači te nagrade, dobio je Najdžel Litgou, izvršni producent rialitija "Američki idol" i "So You Think You Can Dance", a nagradu mu je uručila pop zvijezda Lejdi Gaga.

Za međunarodne Emije bilo je 40 nominovanih, a nominacije su stigle iz 20 zemalja, što je najviše u istoriji ove nagrade

Počasnog međunarodnog Emija, kojeg dodjeljuje direktorat nagrade, dobio je indijski medijski mogul Subaš Čandra, koji je prije dvadesetak godina osnovao prvu indijsku privatnu televiziju Zi. Ona danas ima više od 600 miliona gledalaca širom svijeta.

Voditelj na dodjeli bio je Džejson Pristli, zvijezda nekada veoma popularne serije "Beverli Hils 90210".

Za međunarodne Emije bilo je 40 nominovanih, a nominacije su stigle iz 20 zemalja, što je najviše u istoriji ove nagrade.

Među dobitnicima su švedska TV serija "Milenijum", prema istoimenoj trilogiji romana Stiga Larsona, i kanadski dokumentarac "Život sa ubistvom" - o roditeljima koji ne znaju kako da se postave prema sinu koji je optužen za ubistvo mlađe sestre.

Bonus video: