Džeremi Klarkson na mukama zbog bivše žene

Poznati voditelj možda obuzdava najbrže automobile, ali u privatnom životu ima problema od kojih boli glava
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 22:09h

Voditelj BBC-jeve emisije "Top Gear" Džeremi Klarkson je u nevoljama sa bivšom ženom, koju optužuje da ga deceniju i po ucjenjuje.

Klarkson tvrdi da je njegova bivša supruga Aleks Hol tražila novac i prijetila da će, ako ga ne dobije, svima reći kako su spavali u vrijeme kada je on već bio u braku sa drugom suprugom, Frensis.

Klarkson je septembru prošle godine platio 250.000 funti za sudsku zabranu da slučaj izađe u javnost, ali je od toga odustao u srijedu, dozvolivši objavu afere.

Bivša sprema knjigu

Popularni voditelj sada hoće da "javnost sudi" o cijelom slučaju.

"Ucjenjivala me je 15 godina. Sad mi je dosta", rekao je 51- godišnji Klarkson "Dejli Telegrafu".

Advokat voditeljeve bivše supruge, Maks Kliford, tvrdi da su Klarksonove optužbe izmišljotina i da će to dokazati na sudu.

U međuvremenu Aleks Hol pregovara oko publikovanja knjige u kojoj će biti još optužbi na račun bivšeg muža. Knjiga će biti, kako kaže, katarza i dokaz da ona nije ucjenivač.

Klarkson je upoznao svoju bivšu ženu kada je imao 20 godina

Kobni FB i Tviter

Na snimku bivša supruga navodno preklinje Klarksona da idu na sud i da ona ne želi da ga ucjenjuje, što Klakrsonovi advokati ocjenuju upravo kao dokaz da ucjena postoji.

Iako je Klarkson uspio da "ućutka" novine, posebnom sudskom zabranom koja je moguća u Velikoj Britaniji, nije mu uspjelo da zaštiti svoju privatnost o kojoj su se na društvenim mrežama ispredale razne priče.

"Sudska zabrana nema smisla, jer ne važi za Fejsbuk i Tviter, pa onda svi sve znaju", rekao je.

Klarkson je upoznao svoju bivšu ženu kada je imao 20 godina, a ona 17. Vjenčali su nakon sedam godina zabavljanja, 1989. godine. Brak je trajao svega dvije godine, kada se Hol preudala, a poznati se voditelj 1993. godine skrasio i dobio troje djece sa uspješnom poslovnim ženom Frensis, koja je bila njegov menadžer.

Propao mu i posao

Procjenjuje se da Klarkson zarađuje oko 2 miliona funti godišnje, od ugovora sa BBC- jem, ali i procenta od prodaje emisije "Top gear".

Mogao bi da zarađuje i više da nije strogih pravila britanskog javnog servisa. Krajem prošlog mjeseca je objavljeno da je Klarkson pozajmio svoj glas za TomTom navigaciju, ali je BBC Worldwide, komercijalni ogranak britanskog javnog servisa, odlučio je da poništi taj ugovor.

Mijenja ga Homer Simpson

S obzirom da je TomTom već napravio 54.000 primeraka ovog proizvoda, dogovoreno je da se oni ipak nađu na tržištu, a novac od prodaje uplati u dobrotvorne svrhe. Cijena ovog uređaja u Britaniji je 189 funti.

Englezi su u šturom pismu objasnili da se Klarksonovo angažovanje kosi sa "politikom kuće" i da će glas popularnog voditelja, kao i do sada, krasiti samo emisiju Top Gear (nova sezona počinje krajem decembra "Božićnim specijalom").

Kao zamjene za Klarksona, TomTom nudi navigacione uređaje sa glasovima Homera Simpsona i Jode iz "Ratova zvezda".

Galerija

Bonus video: