"Kad lišće pada": Da sam živjela kao Fikret, sigurno ne bih bila glumica

Benu kaže da je uživala snimajući seriju, i da se najbolje slagala sa koleginicom koja je tumačila lik Čevrije
448 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2011. 17:48h

"Između mene i Fikret nema puno sličnosti. Da sam živjela u uslovima kao Fikret sigurno ne bih postala glumica. Na svakog čovjeka utiču okolnosti u kojima živi, ali kao ženu veoma je dobro razumijem. Naravno, svaka glumica bi na različit način odigrala tu ulogu i tumačila je spram sebe", kazala je popularna turska glumica Benu Jildirimlar za “Novosti” o liku koji tumači u hit sapunici “Kad lišće pada”.

Zvijezda serije koja se emituje na TV Vijesti kaže da nije znala da će uloga Fikret, zahvaljujući kojoj se proslavila, biti sudbinska za njenu karijeru.

"Ni sama nijesam znala da ću toliko dugo igrati ulogu Fikret. Prije nego što je počela serija, njen lik sam glumila četiri godine u Gradskom teatru u Istanbulu. Serija je rađena po tekstu istoimenog romana koji je najpoznatiji u Turskoj i čita se kao lektira u školama. Kada se sabere vrijeme u teatru i na seriji, ulogu Fikret sam igrala osam i po godina i mogu vam reći da je sve u vezi s tom ulogom bila puka slučajnost."

Najbolje se slagala sa Čevrije

Jildirimlar priča da je uživala snimajući ovu seriju i da se najbolje slagala sa koleginicom koja je tumačila lik Čevrije.

"Bili smo vrlo posebna ekipa. Radovala sam se što mogu da radim sa tim ljudima. Svi glumci su bili veoma prijatni i nismo imali nijedno negativno iskustvo. Niko nije pokušao da zauzme mjesto drugome i svako se trudio da uradi ono što mu je bio zadatak. Sada svi igramo u različitim serijama, ali nedostajemo jedni drugima. Ipak, moram izdvojiti glumicu koja tumači lik Čevrije (Guler Okten) sa kojom sam se najbolje slagala."

Žena mora da kontroliše odnose unutar porodice

O ulozi žene u savremenom svijetu i svojoj sklonosti da oštro branite prava pripadnica ljepšeg pola, turska zvijezda je kazala:

"Žena mora da bude ta koja balansira između roditelja, a i ta koja kontroliše odnose unutar svoj porodice. Ona mora biti i dobra majka, idealna supruga, uspješna žena, a istovremeno nasmijana i dostupna u društvenom životu. Naravno, da kada se sve ovo traži od jedne žene, ne ostaje ništa drugo nego da branimo i tražimo svoja prava."

"Poslije Fikret, počeli su da me zanimaju potpuno drugačiji karakteri"

U turskoj varijanti „Očajnih domaćica“ Jildirimlar je Bri i to je njen trenutni angažman.

"Poslije Fikret, počeli su da me zanimaju potpuno drugačiji karakteri. Zato sam i prihvatila tu ulogu. Uloga koju igram je za mene bila izazov jer Bri ne pokazuje svoje emocije. Prepoznala sam drugačiju energiju u njenom liku i igram je jer sam stalno u potrazi za nečim novim ", zaključuje ona.

Bonus video: