Sajentolozi ratuju sa autorima Saut parka zbog Toma Kruza

Ova informacija izašla je u javnost zahvaljujući bivšem izvršnom direktoru sajentološke crkve Martiju Retbanu
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2011. 18:46h

Sajentološka crkva je poznata po tome da voli da se obračunava sa svojim protivnicima, a tvorcima South parka, Metu Stounu i Treju Parkeru, nije oprostila šest godina staru prozivku, piše sajt New Humanist.

U epizodi "Trapped in the Closet", koja je emitovana 2005. ismijavane su pristalice sajentologije, uključujući Džona Travoltu i Toma Kruza. Tada je ta crkva krenula u rat sa tvorcima animiranih junaka i na svaki način pokušavala da ih diskredituje, što joj, ipak, nije pošlo za rukom.

Ova informacija izašla je u javnost zahvaljujući bivšem izvršnom direktoru sajentološke crkve Martiju Retbanu, koji odnedavno na svom blogu objavljuje interna dokumenta organizacije.

Dokument upućuje na to da se informacije mogu nabaviti prikupljanjem i analizom smeća, kupovinom snimaka telefonskih razgovora

Njegov posljednji post sadrži izvještaj iz 2006. koje je prikupila interna crkvena obavještajna služba (Church's Office of Special Affairs) u kojem se sugeriše da bi Stoun i Parker trebalo da budu pod istragom kako bi se pronašli neprijatni detalji iz njihovog života.

Kopanje po smeću je taktika

Dokument upućuje na to da se informacije mogu nabaviti prikupljanjem i analizom smeća, kupovinom snimaka telefonskih razgovora, hakovanim rezervacijama za avionske letove i na crno kupljenim izvještajima iz banke.

“Kopanje po smeću njihovih protivnika poznata je taktika sajentologa. Snimci razgovora, izvodi računa, lična pisma. Interesovaće ih šta pijete, recepti od doktora, kako se hranite. Mogu mnogo naučiti o osobi čije smeće analiziraju”, kazao je časopisu Village Voice Toni Ortega, koji godinama prati aktivnosti ove religijske organizacije.

Portparol sajentološke crkve poriče navode iz dokumenta.

"Ni u jednom trenutku nismo pokrenuli bilo kakve akcije slične onima koje su navedene u tom dokumentu", rekao je on.

Bonus video: