TV KULINARSTVO

Uskoro na TV Vijesti: I Tivćani kuvali za "Putujuće ukuse"

Serija će osim u Crnoj Gori, Mađarskoj i Poljskoj, biti prikazivana i u Češkoj, Srbiji i Slovačkoj
75 pregleda 0 komentar(a)
Tivćani kulinari, Foto: Pressburger.hu
Tivćani kulinari, Foto: Pressburger.hu
25.02.2019. 18:47h

U mađarskom gradu Segedinu nedavno je upriličena svečanost povodom završetka rada na međunarodnom televizijskom projektu pod nazivom „Putujući ukusi“ koji je realizovao mađarski filmski studio „Pressburger“ u saradnji sa više sponzora iz Mađarske, Poljske i Crne Gore.

Svečanosti su prisustvovali članovi kulinarskih ekipa-učesnika u seriji iz te tri države, voditelji emisija, filmska ekipa, producenti i predstavnici sponzora.

Ideja „Putujućih ukusa“ je da se TV auditorijumu na zanimljiv način predstavi gastronomsko nasljeđe Crne Gore, Mađarske i Poljske kroz takmičenje triju ekipa iz tih država, od kojih svaka naizmjenično drugima šalje namirnice po kojima kasnije svi kuvaju i međusobno upoređuju konačni uspjeh.

Producenti su zadovoljni postignutim, a u više evropskih država trenutno se vode pregovori o otkupu prava na emitovanje „Putujućih ukusa“.

Ideja „Putujućih ukusa“ je da se TV auditorijumu na zanimljiv način predstavi gastronomsko nasljeđe Crne Gore, Mađarske i Poljske

Što se Crne Gore tiče, pravo na prikazivanje je već otkupila TV “Vijesti”, pa će gledaoci te televizije uskoro biti u prilici da vide kako se u ovom svojevrsnom evropskom kulinarskom troboju snašla ekipa kuvara amatera iz Tivta koju su činili Mirjana Škanata, Tonći Andrić i Slobo Čelanović, uz jednog od voditelja serije – tivatskog novinara Maša Čekića.

Predstavnica filmskog studija „Pressburger“ Anita Hegediš kazala je da će serija osim u Crnoj Gori, Mađarskoj i Poljskoj, biti prikazivana i u Češkoj, Srbiji i Slovačkoj, a prve reakcije auditorijuma su veoma pozitivne, pa producenti već razmišljaju o snimanju novih epizoda. U prvoj sezoni „Putujućih ukusa“, pored pilot-emisije, snimljeno je ukupno 12 epizoda.