Kraj "Simpsonovih" ako glumci ne pristanu na manji honorar

Šefovi sada prvi put insistiraju da će Simpsonovi, ukoliko zaposleni ne prihvate smanjenje plate od 45 odsto, “umrijeti iznenadnom smrću”
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2011. 16:28h

Avanture Simpsonovih mogle bi biti okončane nakon 23. rekordne sezone zbog novog spora oko isplata između ekipe serije i studija 20th Century Fox Television.

Teškoće u postizanju dogovora oko plata nisu novi problem za Simpsone, čiji su tvorci Met Grening, Džejms L. Bruks i Sem Sajmon.

Glumci su 2004. prestajali sa radom zbog neslaganja oko isplata, uključujući obnovu njihovog trogodišnjeg ugovora, a direktori studija Fox povremeno su prijetili da će zamijeniti postavu – što je satirično prikazano u nekoliko epizoda Simpsona.

Međutim, šefovi sada prvi put insistiraju da će Simpsonovi, ukoliko zaposleni ne prihvate smanjenje plate od 45 odsto, “umrijeti iznenadnom smrću”.

Ovaj ultimatum isporučen je nakon što su glumci predložili da se honorar smanji za 30 procenata, u zamjenu za mali udio u profitu koji je donijela hit serija. Glumci tvrde kako zaslužuju profit jer su mnogo doprinijeli uspjehu serije.

Šefovi sada prvi put insistiraju da će Simpsonovi, ukoliko zaposleni ne prihvate smanjenje plate od 45 odsto, “umrijeti iznenadnom smrću”

Simpsonovi su najduže emitovana animirana serija u istoriji televizije i donijeli su ogromnu zaradu kompaniji Twentieth Century Fox.

Članovi glumačke ekipe Den Kastelaneta, Džuli Kejvner, Nensi Kartrajt, Jardli Smit, Henk Azarija i Heri Širer navodno zarađuju po osam miliona dolara godišnje za oko 22 nedjelje rada. Ako im kompanija Fox smanji honorare, zarađivali bi po oko četiri miliona dolara.

Bonus video: