Autor i zvijezde serije "Očajne domaćice" žele da odu sa stilom

Autor televizijskog hita Mark Čeri objasnio je zašto se odlučio da završi projekat "Očajne domaćice"
211 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2011. 09:45h

Jedna od ABC-ovih najatraktivnijih serija “Očajne domaćice”, završava se nakon naredne, osme sezone. Autor televizijskog hita Mark Čeri objasnio je zašto se odlučio da završi ovaj projekat.

"Želio sam da odem dok je šou još vitalan i dok ima dobar rejting. Na televiziji radim 23 godine i svjestan sam da neke serije traju predugo. Namjera mi je da odem sa stilom… Mnogo je teže pogoditi trenutak u kojem se treba pozdraviti sa gledaocima, nego napraviti hit seriju, pogotovo kada imate tako predivnu ekipu kao što je slučaj sa domaćicama", kazao je on.

Priča o stanovnicima ulice Visterija Lejn u fiktivnom američkom gradu Fervjuu prati živote grupe žena viđene očima njihove pokojne susjetke još od 2004. Junakinje serije prolaze kroz porodične probleme i suočavaju se sa tajnama, zločinima i misterijama skrivenim iza vrata njihovih prividno savršenih domova.

Glumačku ekipu predvode Teri Hačer, kao Suzan Majer, Felisiti Hafman u ulozi Linet Skavo, Marša Kros kao Bri Van de Kamp i Eva Longorija kao Gabrijela Solis. Naratorka je pokojnica Meri Elis, koju igra Brenda Strong.

Serija je stekla veliku popularnost kod publike i kritike i dobila je više nagrada Emi i Zlatni globus. Prošle godine "Očajne domaćice" bile su najgledanija komična serije u svijetu.

Muški su podnijele vijest o razlazu

Čeri je otkrio da su glavne junakinje ”muški” podnijele vijesti o razlazu.

“Prihvatile su to sa mješavinom tuge i sreće. Znale su da postoji ta mogućnost, ali ne i kada će se desiti. Bile su šokirane, ali ne previše”, priča on, dodajući da je tokom razgovora preovladavalo osjećanje zahvalnosti.

"Volim moje glumice... a one su pametne i zahvalne jer znaju da su im Domaćice promijenile živote", smatra on.

"Volim moje glumice... a one su pametne i zahvalne jer znaju da su im Domaćice promijenile živote", smatra on.

I glumice su dale neke naznake bar kada je riječ o njihovim željama. Felisiti Hofman se tako nada da će se njen lik razvesti od svog muža Toma, kojeg igra Dag Savant.

"Željela bih da se Tom i Linet ne pomire na kraju jer su njihovi problemi zaista veliki. Ne mora se sve završiti onako kako bi gledaoci željeli. I Sopranosi su imali kraj koji se nikome nije svidio”, kazala je ona, a zatim dala naznaku šta se može očekivati u nastavku: “Biću žena-lav! Posljednje što sam čula je da će Tom imati ljubavnicu”.

Ona ne krije da joj je žao zbog kraja serije, a svjesna je da se njena karijera sada može naći u problemu.

"Kada dugo vremena tumačite jednu ulogu idete u glumački zatvor - svi vas prepoznaju kao lik koji tumačite, u mom slučaju to je Linet Skavo i producentima je teško da vas zamisle u drugačijoj roli", kaže ona.

Prerani kraj

Džejms Denton koji igra Majkla Delfina smatra da je kraj ipak došao prerano.

"Mislim da smo mogli snimati još koju godinu. Ipak, osjećam veliku zahvalnost prema producentima. Nikada ne bih otišao iz ovoga šoua, pa mi je drago što su me na to natjerali”, rekao je on.

Brenda Strong nije previše iznenađena što se domaćice razilaze:

"Znale smo da će to biti u osmoj ili devetoj sezoni. Razočarana sam svakako, ali ne i iznenađena, jer sam znala da se kraj mora desiti".

"Znale smo da će to biti u osmoj ili devetoj sezoni. Razočarana sam svakako, ali ne i iznenađena, jer sam znala da se kraj mora desiti".

"Morala sam da se vratim na dan kada sam se ubila. Prije suicida Meri Elis je željela da popriča sa svojim prijateljicama, a na kraju je odlučila da to ipak ne radi. Ta tema je nabijena jakim emocijama”, otkrila je ona.

Marša Kros kaže da bi voljela misteriozan kraj.

"Bilo bi super da ostavi publiku u dilemi šta bi moglo da se dogodi sljedeće nedjelje", smatra ona, dok Denton očekuje nešto sasvim drugačije želje.

"Nadam se da će kraj biti prirodan, uvjerljiv i logičan, da će likovi započeti novu etapu života, bez ikakve drame. Znam da će biti sa stilom, a ja se nadam i da će se desiti nešto sasvim prirodno. Mislim da bi na taj način svi bili zadovoljni”, kazao je.

"Nadam se da će kraj biti malo srećniji umjesto da imamo pokolj u finalu", očekuje Strong.

Kako bilo, ekipa se slaže da će biti uživanje snimiti osmu sezonu.

"To je ljudska priroda - kada znate da je nečemu uskoro kraj to više cijenite i više u tome uživate", kaže Hofman.

Prva epizoda posljednje sezone u SAD će biti prikazana 25. septembra.

Uskoro turska verzija

I dok će Očajne domaćice u SAD uskoro prestati da budu aktuelne, u Turskoj njihovo vrijeme tek dolazi.

Tako su tamošnji producenti odlučili da tematski obogate svoje TV serije, pa uskoro počinje snimanje njihove verzije ovog hita.

Lik otkačene Suzan Majer povjeren je Songul Oden (32), kod nas poznate kao Gumuš iz istoimenog serijala, a ovih dana se očekuje potpisivanje ugovora i sa Džejdom Duvendži (34), koja je igrala Benu u “1001 noći”. I ona će tumačiti jednu od šarmantnih dama iz predgrađa.

Povratak Dejne i Nikolet?

Čeri je nagovijestio da će na kraju napraviti omaž svima koji su učestvovali u projektu, a da li to podrazumijeva glumice Dejnu Dilejni i Nikolet Šeridan još nije poznato. Dejni je ipak objavila mogućnost ponovnog angažmana.

Ona je izjavila da producenti traže njen povratak u intervjuu koji je dala prije nego što je saopšteno da će se serija završiti, navela je da bi i ona to voljela. “Nadam da ću opet glumiti Ketrin Mejfer!

Rekli su da bi voljeli da se vratim i zaokružim priču o onome što joj se dogodilo“, ispričala je. Za razliku od nje Šeridan nije bila toliko otvorena za obnovu saradnje. Njen alter ego Edi Brit, ubijen je u petoj sezoni, a upitana da li će se vratiti ona je kazala: “Bilo je divno igrati taj lik. Veoma sam je voljela, ali su je ubili. Ona je mrtva!”.

Bonus video: