Film na španskom otvara 71. Kanski festival

“Porodica, odnosi unutar nje i moralni izbori su, kao i u dosadašnjim Farhadijevim filmovima, osnova radnje filma, koji će biti prikazan u glavnom takmičarskom programu”, saopštili su organizatori 71. Kanskog festivala
91 pregleda 0 komentar(a)
Havijer Bardem Penelopa kruz, Foto: THEPLAYLIST.NET
Havijer Bardem Penelopa kruz, Foto: THEPLAYLIST.NET
Ažurirano: 09.04.2018. 09:44h

Psihološki triler “Everybody Knows” (Todos Lo Saben) nagrađivanog iranskog reditelja Asgara Farhadija otvoriće ovogodišnji Kanski filmski festival, prenosi Seecult. Ovogodišnje, 71. izdanje poznatog festivala u Kanu, biće otvoreno osmog maja i trajaće do 19. maja, a međunarodnim žirijem predsjedavaće glumica Kejt Blanšet.

U filmu dvostrukog oskarovca igraju Havijer Barden i Penelope Kruz. Radnja je vezana za Lauru i njenu porodicu koju čekaju iznenadni događaji nakon što iz Buenos Airesa dolaze u rodno selo.

“Porodica, odnosi unutar nje i moralni izbori su, kao i u dosadašnjim Farhadijevim filmovima, osnova radnje filma, koji će biti prikazan u glavnom takmičarskom programu”, saopštili su organizatori 71. Kanskog festivala.

“Everybody Knows” je drugi film na španskom jeziku koji će otvoriti ovu prestižnu filmsku smotru. Prvi je bio film “Loše vaspitanje” (Bad Education) reditelja Pedra Almodovara, koji je otvorio Kanski festival 2004. godine, a u međuvremenu su to bili filmovi na engleskom ili francuskom jeziku.

Farhadi se tokom protekle dvije decenije etablirao kao jedan od najuticajnijih i međunarodno najpriznatijih iranskih reditelja, kako zbog napetih i pažljivo osmišljenih scenarija, tako i zbog virtuoznosti realizma njegove režije, piše Seecult.

Odmah nakon premijere na otvaranju Kana, film “Everybody Knows” naći će se u francuskim bioskopima.

Među premijerama koje su za sada najavljene, nalazi se novi nastavak serijala “Ratovi zvijezda” – “Solo: A Star Wars Story”.

Bonus video: