DJELO KEVINA MEKDONALDA

Nikad viđeni snimci Vitni Hjuston u novom dokumentarcu

Zahvaljujući fondaciji Hjuston, dokumentarac će prikazati i privatne snimke, koji će baciti sasvim novo svjetlo na Vitnin privatan život
216 pregleda 0 komentar(a)
Vitni Hjuston, Foto: Screenshot (Youtube)
Vitni Hjuston, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 08.04.2018. 08:26h

Najnoviji dokumentarni film Oskarom nagrađenog režisera Kevina Mekdonalda, ponovo će aktuelizovati život i uspjeh slavne pjevačice Vitni Hjuston, koja je preminula 11. februara 2012. godine.

Mekdonald je odlučio da kroz novi film ispriča na svoj način priču o životu i karijeri slavne pjevačice, a po prvi put će biti prikazani neki još neviđeni snimci ove dive, kao i akapela izvođenje nekih od njenih najvećih hitova.

Zahvaljujući fondaciji Hjuston, dokumentarac će prikazati i privatne snimke, koji će baciti sasvim novo svjetlo na Vitnin privatan život, piše Tportal.

Kako će sve to otprilike izgledati, može se vidjeti i u trejleru koji je ugledao svjetlost dana. Film kratkog i jasnog naziva "Vitni" predstavlja kontrast između prave pop dive - kakva je bila na pozornici i iza nje, i ranjive žene u privatnom životu, koja se bori sama sa sobom.

"Ljudi misle da je sve tako lako, ali nije", jedna je od njenih izjava u dokumentarnom filmu, koji će biti premijerno prikazan 6. maja 2018. godine.