Ivana Mrvaljević: Italijani su veliki radnici, a još veći paraderi

O njenom talentu sve je rečeno, ali ko je zapravo Ivana kada se kamere ugase? Neposredna i uvijek otvorena za razgovor, prije svega i, kako sama kaže, rođena sa osmijehom
205 pregleda 0 komentar(a)
ivana mrvaljević, Foto: Arhiva Vijesti
ivana mrvaljević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.05.2011. 16:24h

Ivana Mrvaljević, jedna je od najpopularnijih crnogorskih glumica. Publika je zavoljela kroz pozorišne predstave, a "kupila" je ulogama u TV seriji Mješoviti brak, Pare ili život, te u Premijeru.

O njenom talentu sve je rečeno, ali ko je zapravo Ivana kada se kamere ugase? Neposredna i uvijek otvorena za razgovor, prije svega i, kako sama kaže, rođena sa osmijehom.

Ovaj put priča o boravku u Torinu gdje trenutno pohađa master studije, svom poslu, ali i ljubavi, kompromisima, izazovima

• Snimala si film "Lokalni vampir" reditelja Branka Baletića. Kakva je tvoja uloga i da li će publika vidjeti Ivanu na koju je navikla, ili će to biti iznenađenje?

I ja jedva čekam da vidim Ivanu na velikom platnu, s obzirom na to da je i ona na to duže čekala (smijeh). Nijesam vidjela materijal tako da u pretpostavkama ne mogu govoriti o Mari. Dobijala sam povremeno informacije od ljudi koji su radili na postprodukciji i zaista je bilo iznenađenih. Vjerujem u uspjeh filma i srećna sam što nas je Bale okupio vjerujući u sve nas i svakog ponaosob. Koristim priliku da zahvalim kolegama kao i cijeloj ekipi na divnoj saradnji. A o Mari ćemo sigurna sam još pričati nakon premijere.

• Studiraš u Italiji. Koliko se tamošnje školstvo razlikuje od našeg i čemu Italijani najviše pridaju pažnje kada je obrazovanje u pitanju?

Vjerujem u uspjeh filma i srećna sam što nas je Bale okupio vjerujući u sve nas i svakog ponaosob, kaže ona.

• Koji ti je bio najveći izazov u životu?

Nerijetko postavljam sebi izazove. Tako mi je mnogo zanimljivije. A jedan od njih je bio život u inostranstvu na neko vrijeme, nimalo lak.... samo otići je izgledalo nemoguće, ali zaobiđoh i tu prepreku i eto, tu smo!

• Kada si bila najponosnija na sebe?

Svaki put kada poslušam sopstvenu intuiciju, pa makar bila suprotna svim dobronamjernim savjetima dragih mi ili manje dragih ljudi, osjećam život, ponos, slobodu. Moram priznati da sam bila vrlo ponosna na svoju odluku da dam otkaz na mjesto umjetničkog direktora Zetskog doma.

(Opširnije u štampanom izdanju)

Bonus video: