Koje su sve muke stigle Majkl Daglasa

Daglasov naredni filmski projekat biće uloga Liberačea u istoimenom filmu u kojem će njegovog ljubavnika glumiti Met Dejmon
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 15:08h

Majkl Daglas (66) je kod Opre Vinfri progovorio o problemima kroz koje je njegova porodica prolazila tokom posljednjih godinu dana.

Naime, prvo je on vodio tešku bitku sa rakom grla, a nedavno je njegova supruga Ketrin Zita- Džouns završila na liječenju zbog bipolarnog poremećaja, koji karakterišu nagle promjene raspoloženja od duboke depresije do ekstremne euforije.

Daglas je u januaru proglašen zdravim, ali se Zita- Džouns koja sa njim ima desetogodišnjeg sina Dilana i osmogodišnju ćerku Keris, i dalje osjećala depresivno
Velška krv

Za nervni slom svoje supruge, glumac krivi njene velške korijene, zbog kojih joj je bilo lakše da utjehu traži u alkoholu, nego da se suoči sa svojim emocijama. Dok se on nosio sa problemima, Ketrin ih je uz pomoć pića gurala pod tepih.

Velška glumica je ovog mjeseca provela pet dana na psihijatrijskoj klinici zbog toga što je stres zbog Majklove bolesti kod nje pokrenuo bipolarni poremećaj. Daglas je u januaru proglašen zdravim, ali se Zita- Džouns koja sa njim ima desetogodišnjeg sina Dilana i osmogodišnju ćerku Keris, i dalje osjećala depresivno.

"Kada imate rak, morate se uhvatiti u koštac sa bolešću. Kada vam narede sedam nedjelja hemoterapije i zračenja, nemate izbora nego da krenete sa tim. Ja sam jedan od onih koji vole da odboluju u miru, bez previše previše pažnje i zbrke”, kazao je on, a zatim objasnio i šta se desilo sa njegovom suprugom: “Ona je Velšanka, a taj narod ne dozvoljava sebi pokazivanje emocija. Zato se okrenula alkoholu”.

Najstariji sin u zatvoru

U posljednjih godinu i po, porodicu nije mučila samo Daglasova bolest.

“Osim što sam imao rak, moj najstariji sin je završio u zatvoru, a bivša supruga me je tužila. Pored svega toga, Ketrin nije željela da ističe svoju muku i govori da je depresivna”, kazao je Majkl, pa se i našalio: “Depresivna, a? Da nećeš jedan kancer, da vidiš šta je depresija?”

On kaže da se Ketrin “stojički nosila sa onim kroz šta je prolazila” i da je ponosan što je nakon svega potražila stručnu pomoć.

“Sada se osjeća odlično, snimala je film i svjesna je da je uradila pravu stvar što je otišla na tretman”, istakao je.

Dirnuli ga ljudi

Bolest je promijenila njegov pogled na život, zaključio je: "Nakon svega mnogo sam prisniji sa članovima porodice i prijateljima, više cijenim ljude oko sebe. Zaista su me dirnuli podrškom koju su mi davali".

Daglasov naredni filmski projekat biće uloga Liberačea u istoimenom filmu u kojem će njegovog ljubavnika glumiti Met Dejmon. Zita- Džouns trenutno u Luizijani snima komediju Playing the Field.

Bonus video: