Katarina Bogićević oduševila žiri i publiku šoua "Ja imam talenat"

Ovaj šou sam pratila prošle godine, oduševila se njime, pa sam došla na ideju da se i prijavim
344 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 18:41h

Dvanaestogodišnja Katarina Bogićević iz Podgorice, predstavila se u emisiji “Ja imam talenat” izvodeći rusku kompoziciju “Kočijašu, ne goni konje”, a njena interpretacija izazvala je pravo oduševljenje. Dok je publika na nogama pozdravljala aplauzom, žiri nije štedio komplimente, što je znak da je pred njom siguran put do finala ovog talent šoua.

“Prijavila sam se jer su me ljudi u Crnoj Gori već upoznali, pa sam htjela da se predstavim i u Beogradu. Inače, ovo je moje drugo predstavljanje tamošnjoj publici, jer sam prošle godine sa svojom pjesmom učestvovala u revijalnom dijelu festivala 'Dida čarolija' i bila veoma zapažena.

Ovaj šou sam pratila prošle godine, oduševila se njime, pa sam došla na ideju da se i prijavim. Razgovarala sam sa mamom i tatom, a oni su se složili da to uradim. Otišla sam na audiciju u Atlas televiziji, na koju su se prijavili i mnogi moji prijatelji sa festivala.

“Ovu kompoziciju sam pjevala na takmičenju koje organizuje ruska ambasada i na kojem sam pobijedila"

Desetak dana nakon toga zvali su nas da idemo za Beograd, odlučila sam da izvedem pjesmu sa audicije i prošla sam tri 'Da'”, priča za Vijesti uvijek nasmijana Bogićević.

Imala malu pozitivnu temu

Na pitanje zašto se odlučila baš za zahtjevnu rusku numeru odgovara:

“Ovu kompoziciju sam pjevala na takmičenju koje organizuje ruska ambasada i na kojem sam pobijedila, a s obzirom na to da pjesma nije previše promovisana, odlučili smo da se s njom predstavim na takmičenju, a ne sa nekom od numera sa kojima sam već učestvovala na festivalima”.

Bilo mi je drago što voditelji nijesu uštogljeni već opušteni, i što smo mogli da se šalimo sa njima”

Katarina, iza koje je već bezbroj javnih nastupa, otkriva da je imala malu pozitivnu tremu prije izlaska, međutim kada je izašla na stejdž, to je odmah nestalo.

Jedan od voditelja šoua “Ja imam talenat”, Vlada Aleksić riđokos je kao i Katarina, pa je, kroz šalu, najavio kao svoju sestru.

“Rekao je da sam njegova sestra iz Podgorice i zajedno smo izašli kao riđokosi par. Bilo mi je drago što voditelji nijesu uštogljeni već opušteni, i što smo mogli da se šalimo sa njima”, priča ona.

"Došla sam da upoznam nove prijatelje"

Veoma joj je drago što je po završetku nastupa dobila veliki aplauz od publike u studiju, i zna da je to potvrda da im se svidjela njena interpretacija.

Pjesmu za nastavak takmičenja izabraće, kaže, u dogovoru sa roditeljima, i sigurna je da će zvučati dobro, baš kao i “Kočijašu, ne goni konje”

“Došla sam na šou da bih upoznala nove prijatelje i ljude koji pjevaju dobro kao i ja, i nijesam razmišljala šta će žiri da kaže. Međutim bilo mi je drago kada su me pohvalili jer su to stručni ljudi”, naglašava Bogićević.

Prema njenim riječima konkurencija je bila jaka, a to je tek imala prilike da vidi na televiziji jer, kako kaže, u Beogradu nije imala mogućnost da gleda ostale takmičare.

“Veoma mi se dopao čovjek koji je pjevao operu sa lutkom”, dodaje Katarina. Pjesmu za nastavak takmičenja izabraće, kaže, u dogovoru sa roditeljima, i sigurna je da će zvučati dobro, baš kao i “Kočijašu, ne goni konje”.

Bilo je i "ludovanja"

Ova djevojčica godinama učestvuje na dječjim festivalima i kaže da se šou “Ja imam talenat” ne razlikuje mnogo od njih.

“Kada sam bila u bekstejdžu tražila sam moje vršnjake da malo ludujemo”

“Što se tiče dječjih festivala, pretežno dolazimo da se družimo, a to može biti slučaj i sa emisijom 'Ja imam talenat'. Razlika je u tome što si u ovom šouu ti u prvom planu, predstavljaš samog sebe i svoje kvalitete, dok na festivalima uglavnom imaš i saradnike, kao što su autor teksta ili kompozicije”, rekla je Bogićević, a zatim kroz svoj nezaobilazni osmijeh, dodala da ni ovaj put nije zapostavila druženje: “Kada sam bila u bekstejdžu tražila sam moje vršnjake da malo ludujemo”.

Sprema se za dječju Evroviziju

Katarina već šest godina svira violinu, odavno nastupa na festivalima, za neke od njih i sama je pisala pjesme, a u planu ima i učešće na dječjoj Evroviziji. Jedan od njenih posljednjih angažmana bio je u mjuziklu “Norina barka”, koji je nedavno, u okviru Mjeseca poštovanja džeza, izveden u podgoričkom KIC-u “Budo Tomović”.

“Htjela sam da budem veterinarka, mada još nijesam odustala od te ideje"

“Pripremamo pjesmu za dječju Evroviziju. Osim toga, u džez mjuziklu 'Norina barka' bila sam solista u ulozi lava. Stalno učestvujem u raznim radionicama i na manifestacijama”, kaže.

Ona dodaje da joj je osim pjevanja hobi druženje sa životinjama.

“Htjela sam da budem veterinarka, mada još nijesam odustala od te ideje. Moja omiljena životinja je pas. Čim vidim napuštenog psa, odmah ga sa ocem vodimo u azil”, otkriva Bogićević, koja je nedavno dobila prvu nagradu na takmičenju frankofonije za uzrast od 13 do 17 godina.

Bonus video: