Umro Džon Saliven, autor "Mućki"

Napisao je i otpjevao i naslovnu pjesmu , a u prvoj sezoni je korišćena druga pjesma, koja zamjenjena da bi se pomoglo gledaocima da shvate naslov serije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2011. 14:40h

Džon Saliven, autor čuvene televizijske serije "Mućke" je umro u 64. godini života, prenosi BBC.

On je bio na intenzivnoj njezi 6 nedjelja, gdje se borio sa virusnom upalom pluća.

Dejvid Džejson, koji je u "Mućkama" igrao Del Boja, je rekao da je jako pogođen vijestima i da će mu Džon jako nedostajati, prije svega kao prijatelj.

"Britanija je izgubila svog najboljeg psica komedija, koji je ostavio veliko nasleđe, zahvaljući posebnom daru koji je posjedovao".

Generalni direktor BBC-a, Mark Tompson je rekao: "Džon je imao jedinstven dar da svakodnevni život i ljude prevede u nezaboravnu komediju".

Džon Saliven je iza sebe ostavio ženu Širli, dva sina i kćerku, i dvoje unučadi.

Jedan od producenata serije je rekao: "Niko nije mogao da nas zaplače i zasmije bolje nego što je to mogao Džon Saliven, on je bio Dikens naše generacije, najbolji, najprirodniji pisac komedija našeg vremena".

Otpjevao i komponovao i pjesmu za "Mućke"

Mućke su britanska komična TV serija koja je emitovana na BBC-u. Od 1981. do 1991. snimljeno je sedam sezona a povremeni božićni specijali su emitovani do 2003.

Naslov serije je zasnovan na staroj engleskoj poslovnici: "Samo budale i konji rade" kojom se aludira na stalna nastojanja glavnih likova u seriji da izbjegavaju posao i plaćanje poreza.

Naslovnu pjesmu je napisao i otpjevao Džon Saliven, a u prvoj sezoni je korišćena druga pjesma, koja zamjenjena da bi se pomoglo gledaocima da shvate naslov serije.

U anketi BBC-a iz 2004. Mućke su proglašene za najbolji sitkom svih vremena.

Galerija

Bonus video: