I TO JE EKOLOGIJA

Pogledajte film TV Vijesti: Smeće, tu, svuda oko nas

Bojanićka se odlučila za ekološku priču jer je ta tema, kako je ranije rekla, u vrhu njenih novinarskih prioriteta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 19:04h

"Smeće, tu, svuda oko nas" prvi je dokumentarni film Marijane Bojanić, urednice emisije Boje jutra na TV Vijesti, koju je ta kuća uradila u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori.

Bojanićka se odlučila za ekološku priču jer je ta tema, kako je ranije rekla, u vrhu njenih novinarskih prioriteta.

"Lično smatram da je jedan od najvećih problema Crne Gore nevjerovatno nemaran odnos i nadležnih i građana prema životnoj sredini. Dokaza za ovu moju tvrdnju ima na sve strane. Gdje god da se okrenete vidjećete brutalan "obračun" čovjeka sa prirodom, a nigdje nadležnih da kazne takvo ponašanje. I upravo prvi dokumentarac "Smeće, svuda oko nas" bavi se tom tematikom.

Ovoga puta nijesmo željeli da pričamo o ekološkim crnim tačkama, o velikim zagađivačima, ekološkim incidentima... Odlučili smo da pokažemo koliku moć svaki stanovnik Crne Gore ima u svojim rukama da doprinese da nam zemlja bude čistija i ljepša i kako ne koristimo tu našu moć", kazala je ona.

Osim ekološke, Bojanićka i njena ekipa, novinarka ana Bogavac i snimatelj Ivo Lacmanović, radili su i na filmu "“Preko pune, kroz crveno”, koji TV Vijesti, takođe radi u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori.

Galerija