Mladen Nelević: Danas nije lako nasmijati publiku

U razgovoru za “Puls” Nelević govori o novim projektima, o tome da li je nekada zaboravio tekst neke serije ili filma, i otkriva ko ga najviše kritikuje.
237 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Nelević, Foto: Vesko Belojević
Mladen Nelević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.02.2011. 17:13h

Mladen Nelević, jedan je od najtraženijih glumaca iz Crne Gore, često snima van naše države, a njegove uloge mnoge znaju da zasmiju. Publika ga zna iz mnogih serija i filmova, a u posljednje vrijeme ga možemo gledati u seriji “Naša mala klinika” koja se emituje na TV IN.

U razgovoru za “Puls” Nelević govori o novim projektima, o tome da li je nekada zaboravio tekst neke serije ili filma, i otkriva ko ga najviše kritikuje.

• Šta film “Motel Nana”, koji je nedavno imao premijeru u beogradskom Sava centru, razlikuje od ostalih ostvarenja u kojima ste igrali?

- To je priča Ranka Božića poznatog književnika po čijim motivima je rađen film. Govori o nastavniku koji je ošamario učenika na času istorije i dobio kaznu od direktora, kojeg ja igram. Pošto nastavnik više ne može da predaje u toj školi, direktor ga šalje u neku od bosanskih provincija da nastavi rad, gdje se zaljubljuje. Inače, ovo je skromna priča.

• Kakvu ulogu u filmu “Lokalni vampir” možemo da očekujemo od Vas?

- Ovaj film su radili prije svega veliki majstori kao što su Branko Baletić i snimatelj Živko Zalar. Ono što je bitno to je da je rađen za publiku, da nema tendenciju da bude značajan, već da je dobar. Jer u Crnoj Gori sve što radimo mora da bude značajno. Ne mora da bude. Ovaj film je rađen neambiciozno, a cilj mu je da se publika dobro nasmije. Zato mi se sviđa i očekujem dosta od njega. Ima dobar scenario i super ekipu. Svi smo radili sa velikim entuzijazmom i voljom, posebno mladi ljudi koji u filmu igraju. Odiše pozitivnom energijom. A, što se tiče uloge, ne bih previše otkrivao.

• Vašeg Peju iz serije “Naša mala klinika” mnogi su zavoljeli jer znate da gledaoce nasmijete do suza. No, da li je danas teže raditi komediju ili neku dramu, tragediju?

- Serija naizgled ima lagan tekst, ali nije to tako jednostavno. Čini mi se da je lakše kad dobiješ ozbiljniju i dobro napisanu ulogu, jer te ona izaziva da se njome baviš. Čini mi se da je to lakše nego kada treba nekoga da nasmiješ. Danas nije lako nasmijati publiku, pa je komediju zaista teško raditi. Nažalost, nema dobrih komedija, ni kada govorimo o filmovima, a ni serijama. Komediju je čak i u pozorištu mnogo teže raditi nego tragediju.

Opširnije u TV dodatku Puls

Bonus video: