Autori serije "Mad Men" dobili priznanje od WGA

“Kraljev govor”, koji ima najviše (12) nominacija za Oskara, nije bio u konkurenciji za dodjelu nagrada WGA.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2011. 17:24h

Autori serije “Mad Men”, koja se u Crnoj Gori emituje na Atlasu, osvojili su nagradu američkog udruženja scenarista (Writers Guild Award - WGA) za najbolju TV dramu. Osim ove, “Mad Men” je odnio priznanje i za epizodu (The Chrysanthemum and the Sword).

Priznanja su dodijeljena na istovremenim ceremonijama u Njujorku i Los Anđelesu.

Između ostalih, nagrađene su i serije “Modern Family” u kategoriji komedije, te “Boardwalk Empire” za najbolju novu TV dramu. Britanski scenarista Piter Morgan, zaslužan za filmove “Kraljica” i “Frost/Nikson”, dobio je nagradu za televizijsku dramu “The Special Relationship”.

Ipak, glavne zvijezde WGA nagrada su bili filmski hitovi iz protekle godine. Ova priznanja se smatraju dobrim pokazateljem uoči dodjele Oskara jer su mnogi članovi udruženja scenarista, ujedno i članovi Američke filmske akademije.

Tako su naučno-fantastični triler “Početak” Kristofera Nolana i film “Društvena mreža” o Facebooku Dejvida Finčera osvojili glavne nagrade - “Početak” za najbolji originalni , a “Društvena mreža” za najbolji adaptirani scenario. Ovi filmovi se u istim kategorijama takmiče i za Oskara.

“Kraljev govor”, koji ima najviše (12) nominacija za Oskara, nije bio u konkurenciji za dodjelu nagrada WGA.

Bonus video: