LIJEPA I TALENTOVANA

Zahvaljujući Idolu Melinda Ademi živi američki san

Žiri je bio oduševljen simpatičnom tinejdžerkom koju je rat otjerao sa Kosova, pa joj je dodijelio tri "da" i kartu za Holivud
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2011. 17:12h

Šesnaestogodišnja Melinda Ademi, izbjeglica s Kosova koja sa porodicom živi u Njujorku, oduševila je tročlani žiri "Američkog idola" i krenula u ostvarivanje svog američkog sna.

Rat na Kosovu i odlazak u SAD za porodicu Ademi bio je velika i teška prekretnica, a nakon svega što su preživjeli talentovana učenica dobila je priliku da se bori za titulu američkog idola.

Nakon početka rata na Kosovu, Melindin otac je vidio oglas u novinama i prijavio za lutriju u kojoj je nagrada bila zelena karta. On je uspio da "izvuče premiju" i zajedno s ukućanima otistnuo se preko bare.

Melindina majka je za "Idol" ispričala da na ratom zahvaćenom Kosovu nije mogla ni da zamisli život svoje četvoro djece.

"U Americi smo morali da počnemo od nule i bilo nam je jako teško, ali smo ipak dobili šansu", objasnila je ona, dok je sa suzama u očima prepričavala sjećanja na strahote koje je preživjela.

"Da sam i dalje na Kosovu, ne bih imala priliku da pjevam i svijetu ispričam svoju priču. Moji su roditelji teško radili kako bi mi dali mogućnost da ostvarim sve što želim", izjavila je Melinda prije nego što je izašla pred stručni žiri i izvela pjesmu "If I Ain't Got you" Ališe Kiz.

Žiri, koji čine Dženifer Lopez, Stiv Tajler i Rendi Džekson bio je oduševljen lijepom i simpatičnošću tinejdžerke, pa joj je dodijelio tri "da" i kartu za Holivud.

Tajler joj je kazao da je lijepa i da je njeno pjevanje "slatko i prekrasno", Džekson da misli da ima potencijala, a Dženifer Lopez: "Sad kada si ovdje, stvarno možeš da živiš američki san". "Dvaput si dobila na lutriji", poručio je žiri Melindi za kraj.

Preporučujemo za Vas