Sjećate li se kada je Blejk bio jedini tajkun?

Po "Dinastiji" su se u mnogim gradovima Crne Gore prozvale zgrade višeg srednjeg sloja - "karingtonke".
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 20:03h

Čini se da će legendarni serijal 'Dinastija' dobiti svoj nastavak – na filmu. Sapunica koja je osvajala srca domaćica 80-ih godina prošlog stoljeća, a emitovala se od 1981. do 1989., bila je dugo prva na ljestvici gledanosti.

Autor serijala Ričard Šapiro tvrdi da se sprema filmski nastavak priče o imućnoj porodici iz Kolorada, koji će vremenski biti smješten u 60-e godine.

"Bila je to ideja moje kćerke Flori, a nama je zazvučala jako primamljivo. U filmu mladi Blejk ne zna da je sin Toma Karingtona, te se odjednom nalazi na vrhu kompanije okružen plaćenim ubicama, zavjerama i ljudima koji mu žele preoteti mjesto", objasnio je Šapiro za E! Online.

Serija je u bivšoj Jugoslaviji po gledanosti bila apsolutni kulturološki fenomen, i veliki promoter američke kulture i načina života.

Po "Dinastiji" su se u mnogim gradovima prozvale zgrade višeg srednjeg sloja "karingtonke" .

Glavni lik dinastije bio je Blejk Karington (koga je tumačio Džon Forsajt), naftni tajkun i vlasnik kompanije "Denver Karington".

Živio je tako Blejk na ogromnom imanju od 48 sobe van Denvera. Uz njega su bili Kristl Blejkova (Linda Evans) i bivša žena Aleksis (Džoan Kolins).

Suparnici Karingtonovima su bili Kolbijevi , čiji je život od 1985. do 1987. godine pratila kratkotrajna spin off serija Kolbijevi...

Godine 1991. snimljena je nova TV miniserija, ali ovo je prvi plan za filmsku verziju kultnog serijala.

Bonus video: