Putevima Djeda Mraza

Možete pratiti gdje je trenutno Djeda Mraz i saznati koliko je kolača pojeo. Pozovite ga i dostavite listu želja
81 pregleda 0 komentar(a)
Santa, Foto: Nađa Milović
Santa, Foto: Nađa Milović
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

NORAD prati godišnje putovanje Djeda Mraza od 1955. Pridružio se Google-u 2007.godine. Možete pratiti putovanje Djeda Mraza oko svijeta zahvaljujući Google Earth-u i Google Maps-u. Moderna tehnologija omogućava djeci da se uključe i iz minuta u minut prate gdje se on nalazi.

Na Noradsanta.org. može da se vidi mapa, sa malo crvene i žute boje koja označava sva mjesta koja je Djeda Mraz već posjetio. Ovdje se otkrivaju informacije i fotografija iz svakog mjesta koje je posjetio, kao na primjer Irkutsk u Rusiji. U petak je u vrijeme ručka bio u Hanoju -Vijetnam. Prema NORAD sajtu, NORAD je “povjerljivi izvor” za praćenje putovanja Djeda Mraza.

Broj potrošenih kolačića je takođe dostupan na sajtu, za one koji su radoznali, da saznaju koliko je šećernih slatkiša pojeo ove godine. Ni tu nije kraj - Djeda Mraz ispunjava želje putem telefonskih poziva. Otvorena je besplatna telefonska linija. Djeda Mraz dostavlja na e-adresu lijepu, ličnu pozivnicu, koju možete da odštampate i pokažete djeci.

Nikad kraja iznenađenjima

Kada vaši voljeni pozovu besplatan broj, na njihov poziv će odgovoriti lično on. Pozvaće vaše najmladje da dostave svoju listu želja. Možete zvati onoliko često koliko želite i čak dopunjavati svoju listu.

Djeca koja su pozivala Norad na Badnje veče da saznaju gdje je Djeda Mraz, bili su iznenađeni kada im je na telefonski poziv odgovarala stvarna osoba. Nijesu očekivali stvarnu osobu.

U petak je bilo specijalno iznenađenje. Osoba koja je odgovarala na telefon, bila je, prva dama SAD-a Mišel Obama. Ona je odgovarala na pozive oko 40 minuta.

Iako je program namijenjen djeci, volonteri kažu da se često čuju roditelji kako govore: “Čuješ, jesam li ti rekla“. Na kraju napravite listu želja, kontaktirajte i idite na vrijeme na spavanje jer Djeda Mraz dolazi kad zaspete.

Bonus video: