USPJEH MARVELOVOG NAJNOVIJEG HITA

"Crni panter" ruši rekorde: Najprodavaniji superherojski film u istoriji SAD

Kuglerovo ostvarenje postalo je i prvi film koji je, nakon "Avatara" iz 2009. godine, uspio da se zadrži pet nedjelja na vrhu liste filmova sa najvećom zaradom
183 pregleda 3 komentar(a)
Crni panter, Foto: Screenshot (Youtube)
Crni panter, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 31.01.2019. 12:53h

Film o Marvelovom superheroju "Crni Panter" ruši sve rekorde u bioskopima širom svijeta, otkako je počeo da se prikazuje u februaru ove godine.

Najnovije dostignuće ovog ostvarenja jeste to što je postalo najprodavaniji superherojski film svih vremena u Americi, prenosi Klix.ba.

"Crni Panter", djelo režisera Rajana Kuglera, zaradio je više od 618 miliona dolara na američkom tržištu, što je bilo dovoljno da prestigne film "Osvetnici" (Avengers) i postane najveći superherojski film u američkoj istoriji. 

Kako prenose američki mediji, samo je sedam filmova u istoriji SAD uspjelo da zaradi više od 600 miliona dolara. 

"Crni Panter" je od prikazivanja u ostalim djelovima svijeta zaradio dodatnih 593 miliona dolara. Film je prikazan u 4.084 bioskopa. 

Kuglerovo ostvarenje postalo je i prvi film koji je, nakon "Avatara" iz 2009. godine, uspio da se zadrži pet nedjelja na vrhu liste filmova sa najvećom zaradom. 

Ova naučnofantastična avantura za samo četiri dana prikazivanja postala je najprodavaniji film svih vremena koji je režirao Afroamerikanac. 

"Crni Panter" je takođe prvi visokobudžetni film u kojem Afroamerikanac, Čedvik Bosman, glumi superheroja. Osim njega, u ovoj avanturi glume i Majkl B. Džordan, Lupita Njongo, Danaj Gurira, Martin Friman, Danijel Kaluja, Letiša Rajt i mnogi drugi.