Crnogorski humor udara direktno u glavu

Miloš Radunović, režiser nove sezone crnogorske serije “Dojč caffe”, priča o radu na ovom projektu
6815 pregleda 4 komentar(a)
“Crnogorci imaju ekstremno razvijen smisao za humor”: Radunović, Foto: Privatna arhiva
“Crnogorci imaju ekstremno razvijen smisao za humor”: Radunović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.03.2019. 09:35h

Druga sezona crnogorske humorističke serije “Dojč caffe” je počela sa emitovanjem, a tokom snimanja novih epizoda ekipu je predvodio režiser Miloš Radunović. Scenario potpisuje Stefan Bošković, sa koscenaristima Aleksandrom Radulovićem, Milom Masončićem i Vladimirom Đurđevićem, a gledaoci će kroz 16 epizoda imati priliku da prate urbanu priču smještenu u Podgorici - tri “obično neobična” mladića koja pokušavaju da održe u životu pab „Dojč caffe“, njihov jedini izvor prihoda. Sasvim obični ljudi i njihove sudbine, kao i brojni neobični epizodni likovi dolaze sa margine direktno u pub „Dojč caffe“, u kojem pokušavaju da prodaju snove trojici najboljih prijatelja.

Vodeće uloge i ovoga puta pripadaju Dušanu Kovačeviću (Simon Separe) i Mišu Obradoviću (Miha The Man), a pojačanje u ovoj sezoni je mladi crnogorski glumac Vule Marković koji tumači lik Maloga. Dio ekipe i ove sezone su Ljubica Barać Vujović, Andrea Mugoša, Branimir Popović, Julija Milačić, a u epizodnim ulogama pojavljuju se gostujući glumci kako iz zemlje, tako i iz regiona, među kojima su Vanja Nenadić, Hristina Popović, Mima Karadžić, Ornela Vištica, Marija Đurić.

Radunović kao pomoćnik režisera ima veliki broj projekata iza sebe, a najpoznatiji su serije “Komšije” i “Vratiće se rode”, kao i filmovi “Bićemo prvaci sveta”, “Biser Bojane”. Rad na “Dojč caffeu” bio je, kaže, vrlo zanimljiv.

“Ovaj projekat je kombinacija serije i sitkoma. Sitkom je kad je sve snimano u studiju, a mi smo dosta koristili eksterijere, tako da je u stvari nešto između to dvoje. Bilo je zanimljivo raditi na ovom projektu”, ispričao je Vijestima Radunović.

Prvu sezonu ove komedije režirao je Milorad Milinković poznat po projektima “Mrtav ladan”, “Čitulja za Eskobara”, no Radunović se nije plašio da nastavi ovaj projekat. “Ne znam baš da li se može reći da sam nastavio ono što je urađeno prije mene (smijeh). Najbolje je da publika odgleda seriju, makar dio pa neka sama procijeni kakva je nova sezona”, kaže on.

Najveći izazov u ovom projektu bila mu je činjenica da serija “Dojč caffe” treba da nasmije publiku, no ne sumnjam da će uspjeti u zacrtanom cilju.

“Crnogorci imaju ekstremno razvijen smisao za humor, možda nekima malo čudan, ali udara direktno u glavu. Komedija je možda najteži žanr, uvijek je škakljiva jer nasmijati ljude je najteži dio. Zaplakati publiku je veoma lako, a nasmijati je, ozbiljan izazov”, smatra Radunović.

Sagovornik Vijesti se nada da će ova priča biti zanimljiva i publici širom regiona.

“Prošla sezona se kao test puštala u Beogradu i vidio sam da se ljudima tamo sviđa, jer im je crnogorski humor neobičan. Možda im je ponekad šokantan, ali im se uglavnom sviđa”, tvrdi Radunović.

Danas se novac teško izdvaja za komedije, a još manje za serije, no prema riječima režisera najbitnije je da se radi.

“Drago mi je što je u Crnoj Gori napokon počelo da se snima, mislim da je to najbitnije, a nije sjajno vrijeme za ovakve projekte”, ističe Radunović.

Oduševljen je i glumačkom ekipom sa kojom je sarađivao tokom snimanja “Dojč caffea”. “Imamo izuzetno talentovane glumce koji u principu ovdje nemaju šansu. Imaju šansu ako odu u Beograd, Zagreb ili negdje van Crne Gore. Mnogo mi je žao što se ovdje ne snima više”, zaključuje Radunović.

Bonus video: