POVRATAK MAJSTORA KUNG FUA NA VELIKO PLATNO

Novi superheroj je azijskog porijekla

Režiser novog filma je Destin Daniel Kreton, azijsko-američkih korijena, a i glumačka ekipa će biti slična
2397 pregleda 0 komentar(a)
Destin Daniel Kreton, Foto: Instagram
Destin Daniel Kreton, Foto: Instagram

Zvijezdama Marvelovog univerzuma, među kojima su Iron Man, Thor, Captain America i Black Panther, pridružiće se još jedan superheroj ovoga puta azijsko-američkih korijena.

Prema objavi iz Marvel studija, oni trenutno rade na razvoju priče kojom bi superheroja Šang Čija, majstora kung fua, vratili na velika platna.

Ovaj lik prvi put se pojavio u Marvelovim stripovima 1973. godine, a u početku je imao samostalne avanture da bi se tek kasnije pridružio čuvenim Avengersima.

Kako bi sve bilo u skladu, čelnici ove kompanije angažovali su i režisera azijsko-američkog porijekla, a koji je cijelo svoje djetinjstvo proveo na Mauiju.

Destin Daniel Kreton rođen je i živio je na Haiku ostrvu, sve do završetka srednje škole 1996. godine.

Najpoznatiji je po filmu “Short Term 12” koji je režirao i za koji je pisao scenario, a u tom ostvarenju glavnu ulogu tumači Bri Larson.

Trenutno radi na projektu “Just Mercy” u kojem igraju Majkl B. Džordan i Džejmi Foks.

Marvel u posljednjih nekoliko godina postaje veoma rasno senzitivan, dajući prostora raznovrsnijoj glumačkoj postavi.

Najveći uspjeh imao je “Black Panther”, koji je nagrađen i Oskarom, a koji je oborio rekorde po zaradi u bioskopima.

Scenario za to ostvarenje potpisuje Afro-amerikanac, a isti je slučaj i sa režiserom i velikim dijelom glumačke postave.

Možda upravo zbog uspjeha koji je ostvaren, Marvel ne želi da odustane od pobjedničkog recepta, pa će i na najnovijem projektu angažiovati većinom ljude Azijsko-američkih korijena.

Za sada se zna da će Kreton biti režiser, ali i da na scenariju radi nekoliko ljudi takođe azijsko-američkog porijekla, a iako još nije otkriveno ko će tumačiti centralne uloge, iz Marvela poručuju da će za bijelce biti malo prostora.