Nesuđene uloge: Sandra Bulok zamalo u "Matriksu"

U intervjuu 2009. godine, glumica je otkrila da je dobila svaku koju je željela, ali da joj je žao što nije prihvatila angažman u „Matriksu“, za ulogu Triniti
1094 pregleda 0 komentar(a)
Sandra Bulok, Foto: BETA/AP/Charles SykesSykes
Sandra Bulok, Foto: BETA/AP/Charles SykesSykes

Malo je onih koji nisu pogledali jedno od čuvenih ostvarenja iz žanra naučne fantastike - „Matriks“, a najveći fanovi ovog filma koji je dobio i dva nastavka znaju da Kijanu Rivs nije bio prvi izbor za glavnu ulogu.

Spisak glumaca koji su imali priliku da postanu dio sada već kultnog filma iz devedesetih godina prošlog vijeka odavno kruži internetom, a u nedavnom intervjuu za The Wrap, Lorenco di Bonaventura je potvrdio neka imena, među kojima se našla i jedna dama.

„Prva filmska zvijezda koja je rekla ‘da’ bio je Bred Pit“, potvrdio je Bonaventura koji je pomogao produkciji „Matriksa“ da ostvare saradnju sa Warner Brosom.

Kako kaže, Pit se ubrzo predomislio, jer je „bio previše iscrpljen od snimanja ‘Sedam godina na Tibetu’“.

Warner Bros je imao jedan veliki uslov za snimanje filma, a to je da se u angažuje bar jedan glumac sa holivudske A liste, pa je potraga za glavnim glumcem nastavljena i Bonaventura je došao do Leonarda di Kaprija.

„On je takođe pristao, imali smo i sastanak sa njim, ali nam je ubrzo rekao da ne može da snima još jedan film sa vizuelnim efektima tek pošto je završio ‘Titanik’“, prepričava Bonaventura.

Prema njegovim riječima sljedeći na listi je bio Vil Smit, koji ih je odbio jer je u tom trenutku radio „Wild, Wild West“, a na red je došla i jedna glumica.

„Zvali smo toliko ljudi da se više i ne sjećam koga sve tačno. Bili smo očajni. Obratili smo se Sandri Bulok i odlučili da Nea pretvorimo u djevojku. Poslali smo joj scenario da vidimo da li je zainteresovana, da je bila potrudili bi se da napravimo izmjene“, tvrdi on.

„Producent Džoel Silver i ja smo radili sa Sendi na ‘Demolition Man’ i ona je i tada bila moja dobra prijateljica. Bilo je jednostavno. Ipak, to nije bio pravi film za nju u tom trenutku.

Bulok je nakon ovog saznanja kazala da se ne sjeća tačno pojedinosti vezano za film „Matriks“ i njen angažman, ali da je Bonaventura uvijek podržavao njenu karijeru i da je glavnu ulogu u tom ostvarenju „dobio pravi čovjek“.

U intervjuu 2009. godine, glumica je, na pitanje da li žali što nije dobila neku ulogu, otkrila da je dobila svaku koju je željela, ali da joj je žao što nije prihvatila angažman u „Matriksu“, za ulogu Triniti.

„Nema uloga koje sam željela, a nisam dobila, ali postoji film u kojem bih voljela da sam: ‘Matriks’. Tada kada su me pitali glavnu ulogu još uvijek nisu dali Kijanu, a ja sebe nisam vidjela uz glumca koji se tada pominjao. Kasnije sam pogledala film i bila oduševljena. Veoma je seksi upravo zbog Keri En (Mos) i Kijana“, ispričala je Bulok tada.

Bonus video: