DETALJAN PROGRAM KRAJEM MJESECA

Peti Džada Film Fest od 10. do 16. juna

I ove godine, posjetioci će tokom sedam dana uživati u filmskim projekcijama na ulicama Podgorice, a festival je, kao i lani, otvoren i za najmlađe. Ulaz za sve projekcije je besplatan
823 pregleda 0 komentar(a)
Od 10. do 16. juna Džada Film Fest, Foto: Džada Film Fest
Od 10. do 16. juna Džada Film Fest, Foto: Džada Film Fest

Peti Džada Film Fest biće održan od 10. do 16. juna, u Podgorici, a ove godine prvi put, biće organizovan i Međunarodni festival debitantskog igranog filma.

Festival će pružiti priliku domaćim, ali i autorima širom svijeta, da predstave debitantske filmove i osvoje nagrade za Najbolji debitantski igrani film i Najboljeg reditelja, kazali su iz organizacije.

Pravo prijave imaju autori čiji su debitantski filmovi nastali 2017, odnosno 2018. godine. Rok za prijave je 31. maj.

Detaljnije o uslovima konkursa objavljeno je na stranici Džada Film Festa (www.dzadafilmfest.com) i na https://filmfreeway.com/DzadaFilmFest Peto.

Tokom ovogodišnjeg, petog Džada druženja, ljubitelji filma će u okviru programa "Master of Cinema", biti u prilici da razmijene ideje, u društvu uvaženih reditelja, filmskih kritičara i producenata.

Jedan od članova žirija ovogodišnjeg takmičarskog dijela festivala je hrvatski reditelj Hrvoje Hribar.

I ove godine, posjetioci će tokom sedam dana uživati u filmskim projekcijama na ulicama Podgorice, a festival je, kao i lani, otvoren i za najmlađe. Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Detaljan program Džade će biti objavljen krajem mjeseca.