Pravi se film po Star Wars igri

U pitanju je treći, do sad nepotvrđeni projekat, za koji će scenario pisati Laeta Kalogridis
543 pregleda 0 komentar(a)
Možda i nova trilogija: Star Wars Knights of the Old Republic, Foto: Screenshot
Možda i nova trilogija: Star Wars Knights of the Old Republic, Foto: Screenshot

S obzirom da će se saga o Skajvokerima završiti ovog decembra sa filmom “Star Wars: Rise of the Skywalker” koji će zaključiti aktuelnu trilogiju, Lucasfilm je već počeo da se priprema za sljedeću deceniju filmova iz ove kultne franšize.

Mada je studio odlučio da poslije pomenutog filma da sebi pauzu “na neko vrijeme”, kako je kazao direktor kompanije Disney koja posjeduje Lucasfilm, Bob Iger, planiraju da se vrate jači nego ikad.

Prva trilogija filmova koje će raditi tvorci serije “Game of Thrones” Dejvid Beniof i D.B. Vajs stići će do 2022, dok će scenarista i reditelj filma “The Last Jedi” Rijan Džonson raditi na svojoj trilogiji.

To je poznato od ranije, a portal “BuzzFeed” je otkrio da se sprema i treći projekat na kojem radi Laeta Kalogridis, scenaristkinja filmova kao što su “Alexander” i “Shutter Island”.

U pitanju je intrigantan projekat za fanove, jer će kreatorka SF serije “Altered Carbon” i filma “Terminator Genisys” napisati priču baziranu na Star Wars video igri “Knights of the Old Republic”.

Ova veoma popularna video igra smještena je 4000 godina prije dešavanja iz filma “Star Wars: A New Hope”, u vrijeme kada je Dart Malak usmjerio svoju Sit armadu protiv Republike.

U igri igrač preuzima ulogu Džedaja koji putuje po raznim planetama širom galaksije sa ciljem da pobijedi Malaka, a usput nailzi na vukije, droide i Bastilu Šan, jednog od omiljenih ženskih likova iz Star Wars univerzuma.

Kalogridis će tako postati prva žena koja je napisala scenario za Star Wars film još od “The Empire Strikes Back” 1980, a “BuzzFeed” navodi da bi njen film mogao da pokrene još jednu trilogiju.

Bonus video: