LANISTERI NAJBOLJE PLAĆENI

Ovi glumci su najviše zaradili od "Igre prijestola"

Pogledajte zašto je nedavno završena serija jedna od najboljih i najskupljih poslednjih godina
5659 pregleda 0 komentar(a)
U nekoliko navrata dobio povišicu: Nikolaj Koster Valdau, Foto: AP
U nekoliko navrata dobio povišicu: Nikolaj Koster Valdau, Foto: AP

Emitovanje epske fantastične sage "Igra prijestola" završeno je prije nekoliko dana, a sada je izašao i spisak najplaćenijih glumaca, koji je objavio sajt "Bright side".

Najviše novca u seriji, i to 16 miliona dolara, zaradio je Nikolaj Koster Valdau, koji u seriji tumači lik Džejmija Lanistera. Samo milion manje, tačnije 15 miliona dolara, zaradio je njegov brat u seriji Tirion, odnosno glumac Piter Dinklidž.

Iza njih je Emilija Klark sa zarađenih 13 miliona dolara, koja u seriji igra Deneris Targerjen. Kit Harington (Džon Snou) zaradio je 12 miliona dolara.

Sljedeća po zaradi je Lena Hidi, koja igra Sersei Lanister, Tirionovi sestru i bliznakinju Džejmija Lanistera. Ona je zaradila devet miliona dolara.

Danski glumac Nikolaj Koster Valdau u nekoliko navrata dobio je povišicu, a u zadnjoj sezoni zarađivao je više od 1,1 miliona dolara po epizodi.

Po šest miliona zaradili su Sandor Klegejn - Pas (Rori Meken), Sansa (Sofi Tarner), Arja (Mejsi Vilijams) i Mardžeri Tajrel (Natali Dormer).

Ajzak Hempsted Vrajt, koji igra Brena Starka, zaradio je četiri miliona dolara, a Ijan Glen (Džora Mormont) milion manje.

Gvendolin Kristi, koja je igrala Brijenu Tart, zaradila je tri milona dolara.

Milion manje zaradio je Konlet Hil, tajanstveni Varis. Alfi Alen, koji je tumačio lik Teona Grejdžoja, takođe je zaradio milion dolara, a Natali Emanuel (Misandei) milion dolara, prenosi B92.

Preporučujemo za Vas