“Strangers Things” obara rekorde

Nove epizode Netflixove serije je za svega četiri dana pogledalo 40 miliona ljudi, a u njenu čast Micrtosoft kompanija je ponovo lansirala Windows 1.0
1321 pregleda 0 komentar(a)
Stranger Things, Foto: Netflix
Stranger Things, Foto: Netflix

Tekst sadrži spojlere

Treća sezona popularne serije “Stranger Things” (Čudnije stvari) oborila je rekorde na Netflix striming platformi na kojoj je dostupna za gledanje, s obzirom na to da je nove epizode ukupno pogledalo 40 miliona korisnika tog servisa.

Sa druge strane, ako ste planirali da cijelu seriju pogledate kasnije, teško ćete uspjeti da izbjegnete spojlere, jer je posljednju epizodu pogledalo već 18,2 miliona ljudi, saopštili su iz Netflixa na zvaničnom Twitter nalogu.

Prema informacijama iz ove striming platforme, 40,7 miliona korisnika oborilo je rekord tako što su pogledali prvu epizodu neke serije u četiri dana od njenog objavljivanja.

Tako su na drugo mjesto spustili film “Murder Mystery” Adama Sendlera i Dženifer Eniston, koji je u prva tri dana od kako je bio dostupan na Netflixu pogledalo 30 miliona korisnika.

Ove brojke daleko su veće, pošto Netflix ima uvid samo u broj pretplatnika koji su pogledati određeni sadržaj, ali ne znaju da li je ispred ekrana u tom trenutku bila jedna ili više osoba.

Velika gledanost, ali i dobre reakcije publike osigurale su snimanje i četvrte sezone, smatraju fanovi, koji su uputili veliki broj poruka Netflixu sa željom da na nove epizode ne čekaju dvije godine, kao što je to bio slučaj sa trećom sezonom.

Da je snimanje bilo neizvjesno kazao je i Dejvid Harbur, jedan od glavnih glumaca još 2018. godine.

“Možda ćemo snimiti četvrtu, a možda i petu sezonu. Još uvijek se pregovara o tome”, kratko je prokomentarisao glumac.

U međuvremenu i brojne poznate ličnosti koje nisu dio projekta pohvalile su seriju “Stranger Things”, ali je najviše pažnje ipak dobila kritika glumice Evan Rejčel Vud.

Iako nije kritikovala samu seriju, već je i pohvalila, ona je iskoristila priliku da poruči ženama kako dešavanja iz serije, naročito kada su u pitanju ljubavni odnosi, ne treba da prenose u stvarni život.

Naročito joj je zasmetao lik Hoper, kojeg igra Dejvid Harbur, a koji je u vezi sa Džojs (tumači je Vinona Rajder).

“Nikada ne bi trebalo da se zabavljate sa muškarcem koji je kao policajac iz ‘Stranger Things’ serije. Ekstremno ljubomoran i na momente nasilan - to nije nešto što je laskavo ili seksi, kao što televizijski filmovi i serije pokušavaju da nametnu”, napisala je glumica.

Na reakciju korisnika Twittera da je u pitanju fiktivna veza, ona je odgovorila:

“Da, svjesna sam da je to ‘samo serija’ i da je njena radnja smještena u ‘80. godine prošlog vijeka, ali ovakve stvari su čak i tada bile nepoželjne, a upravo je to moja poenta. Ovo je podsjetnik da u stvarnom životu ne padate na to s*ranje”.

Ipak, ono što je privuklo najveću pažnju gledaoca i ljubitelja serije je odnos između djevojčice Eleven (Mili Bobi Braun) i Hopera, koji je na neki način njen otac, odnosno njihov (slijede spojleri) srceparajući rastanak.

Mlada glumica, prisjetila se dešavanja sa seta i otkrila kako je snimila scenu koja je mnogima izmamila suze.

“Snimili su ranije Dejvida i pustili snimak, ali ja nisam željela da čujem taj govor. Nisam željela da znam ništa o tome. Nisam htjela čak ni da odradim probe. Odmah mi je bilo jasno da treba da stanem pred kamere i pronađem način na koji će moj lik reagovati, a on je bio čisto razočarenje i tuga. To je bilo slomljeno dijete koje je upravo izgubilo oca, odnosno čovjeka kojeg je smatrala roditeljem”, ispričala je ona.

“Upravo zato su to bile čiste emocije, naročito jer smo i Dejvid i ja vrlo bliski. On je jedan od najboljih ljudi. Divim mu se jer veoma poštuje djevojčice i žene...

Zato kada sam i ja prvi put čula njegove riječi osjećala sam se užasno i scena je bila veoma iskrena”, zaključila je Bobi Braun.

Kako je pojasnila jednako su bile iskrene i emocije tokom snimanja scene u kojoj ona napušta mali gradić.

“Bilo je emotivno koliko i izgleda u seriji. Pomislili smo kako treba da zamislim da je u pitanju kraj snimanja cijele serije. Istog momenta smo svi počeli da plačemo, a u pozadini se čulo ‘akcija’.

Bilo je to kao kada govoriš ‘zbogom’ najboljem prijatelju”, prisjetila se mlada glumica.

“Stranger Things” je naučnofantastična horor serija autora Meta i Rosa Dafera, čija je radnja smještena u ‘80. godine u Indijani. Prva sezona počinje misterioznim nestankom dječaka u malom gradiću, dok se u isto vrijeme pojavljuje djevojčica sa telekinetičkim sposobnostima koja pomaže da se nestali Vil pronađe.

Serija je ujedno i omaž pop kulturi ‘80-ih, uključujući djela Stivena Spilberga, Džona Karpentera, Stivena Kinga i Džordža Lukasa.

Sa druge strane, u čast serije i objavljivanje treće sezone Microsoft kompanija je svojim korisnicima ponudila Windows 1.11, odnosno novu verziju Windows 1.0.

Naime, ovaj operativni sistem prvi put je lansiran 1985. godine, kada se i odvija radnja u trećoj sezoni Netflixove serije.

Bonus video: