TENISERKA U DNEVNICI

Danka Kovinić došla iz Beograda da pomogne sugrađanki

Crnogorska teniserka radila je za samohranu majku iz Herceg Novog i oborila jedan od rekorda Dnevnice
174 pregleda 6 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Promo
Danka Kovinić, Foto: Promo
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Mnogo puta je najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić ostavila srce na terenu i natjerala naciju da bude ponosna na nju, a to će učiniti i večeras za sve koji od 20 časova na Televiziji Vijesti budu gledali ovonedjelju Dnevnicu. Naime, Kovinić je u svom Herceg Novom nadničila kako bi obezbijedila novac za pomoć samohranoj majci i njenom maloljetnom sinu.

“Svi akteri Dnevnice svojim karakterom, integritetom, šarmom, načinom ophođenja, sposobnošću da pokažu solidarnost i razumijevanje... nose emisiju i utiču na njen kvalitet i gledanost. Kada mlada osoba poput Danke, koja je vrhunski sportista, a uz to kulturna i lijepo vaspitana djevojka odluči da bude dio projekta, odvoji svoj dan i pomogne nekome, onda smo mi kao produkcija samo servis koji je tu da pruži podršku i isprati do kraja priču. Svojim pristupom emisiji Danka je impresionirala ekipu emisije, a vjerujem da će i gledaoce”, kazao je autor i producent emisije Vladan Otašević.

Za potrebe ovog snimanja, Danka je doputovala iz Beograda u rodni Novi.

“Nije mi bilo teško, naprotiv. Baš me je obradovao poziv i sa zadovoljstvom sam nakon turnira došla da snimimo emisiju”, ispričala je Kovinić.

Fizičke pripreme i teški treninzi koje ima gotovo svakodnevno pomogli su joj da sve zadatke dodijeljene obavi profesionalno.

“Iskreno, ništa mi nije bilo teško da radim, možda mi je malo teže išla prodaja sanitarije, ali to ćete vjerovatno vidjeti u emisiji”, kroz smijeh se prisjeća Kovinić.

Naučena da njeni novi rezultati zasjenjuju prethodne, sportistkinja nije mogla, a da ne obori rekord koji je do sada držao slikar Milutin Obradović. Naime, samo na jednom mjestu uspjela je da prikupi blizu četiri hiljade eura.

“Drago mi je da ste to pomenuli, jer bih voljela da se još jednom zahvalim momcima iz građevinskog centra IN. Bez njihove podrške ne bih uspjela da oborim rekord”, priznaje Kovinić i dodaje da nema često pozive da učestvuje u humanitarnim akcijama.

“Zvali su me samo za Teleton i Dnevnicu. Nažalost, u vrijeme Teletona, bila sam na turniru. Ne vjerujem da bih birala humanitarne akcije, lijepo je osjećaj pomoći nekome i vidjeti osmijeh na licu”, kaže teniserka za koju je snimanje emisije bilo, kako kaže, pravo uživanje.

“Zahvalila bih se ekipi Dnevnice jer se potrudila da se osjećam kao da sam svaki dan s njom. Definitivno najjači utisak je bio kad smo predali zarađenu dnevnicu porodici, Suzaninu radost i zbunjenost u isto vrijeme. Uopšte mi nije bilo svejedno u tom trenutku, uspjela sam nekako da se suzdržim da ne zaplačem. Ipak smo učinili dobro djelo i nadam se da su oni sada srećniji i zadovoljniji”, zaključuje Kovinić koja je prije nego je ponovo posjetila porodicu obavila i trgovinu u Idea marketu.

Pokrovitelj projekta "Dnevnica" su IDEA marketi.