PRVI JAVNI NASTUP NAKON DVIJE GODINE

Spejsi čitao poeziju u Rimu: "Iskoristili su me... Život se u trenutku završio"

Oskarovac čitao pjesmu koja govori o bokseru koji žali za gubitkom svoje nekada slavne karijere
1239 pregleda 0 komentar(a)

Glumac Kevin Spejsi održao je svoj prvi javni nastup poslije gotovo dvije godine pauze u karijeri zbog optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka.

Nakon što je prošlog mjeseca oslobođen optužbi, čime je izbjegao moguću kaznu od pet godina zatvora, dvostruki Oskarovac ponovo se vratio svom originalnom humoru.

Spejsi se pojavio ispred arheološkog muzeja „Palazzo Massimo alle Terme“ u Rimu. On je pred novinarima i publikom izrecitovao pjesmu „Bokser“, autora Gabrijela Tintija. Pjesma govori o bokseru koji žali za gubitkom svoje nekada slavne karijere.

Jedan stih u pjesmi kaže: „Što ste ranjiviji, to ste veći. Iskoristili su me za ovu zabavu, hranili se sumnjivim stvarima. Život se u trenutku završio“.

Jasno je da je glumac želio da ostavi snažnu poruku svima koji nisu vjerovali u njegova negiranja svih optužbi o seksualnom zlostavljanju.

Spejsi je oslobođen optužbi nakon što je mladić, kojeg je navodno silovao, odbio da svjedoči, podsjeća B92. On je trebalo da sudu dostavi ključni dokaz, i to mobilni telefon putem kojeg je slao poruke i kratke video-snimke svojoj djevojci tokom napada, ali na sudu je rekao da ne zna gdje se nalazi.