Serije za ljetnje dane: Evo šta preporučuju kritičari

1381 pregleda 0 komentar(a)
Jane the Virgin, Foto: Netflix
Jane the Virgin, Foto: Netflix

Čelnici Netflixa odlično znaju da je osim u vrijeme zimskih praznika, najveća potražnja za dobrim serijama u toku ljetnjih, vrućih dana. Upravo zato ponuda na ovoj striming platformi u avgustu obiluje serijama, a evo i liste onih koju preporučuju kritičari.

Glow

Prvi dvije sezone serije “Glow” bile su među najbolje ocijenjenim tokom protekle dvije godine, pa nema razloga sumnjati u kvalitet treće koja je dostupna za gledanje od danas. Serija u kojoj glavne uloge tumače Alison Bri i Beti Gilpin je uzbudljiva i zabavna komedija sa dobrom glumom, koja donosi priču o grupi žena koje se profesionalno bave rvanjem tokom ‘80-ih i koje se udružuju kako bi pokrenule televizijski projekat zasnovan na njihovim talentima. U trećoj sezoni radnja se seli u Las Vegas gdje će glavne junakinje održavati uživo događaje u kazinu.

Mindhunter

Nekoliko je razloga zašto treba pogledati ovu kriminalističku dramu, a glavni je razlog je što se bavi pravim kriminalcima i njihovim zločinima. U prvoj sezoni u centru pažnje su bili Ričard Spek i Ed Kemper, dok će se nove epizode baviti nešto poznatijim ubicama poput Čarlija Mensona. Publika može očekivati još jezivih intervjua, a priču će nositi Džonatan Grof i Holt Mekalani. Druga sezona ove serije će biti dostupna na Netflixu od 19. avgusta.

Dear White People

“Dear White People” je prema mišljenju kritičara pametna, zabavna i zarazna, a uz to i avanturistička polučasovna komedija koja u novim epizodama donosi još bolje fore. Epizode koje su već dostupne na striming platformi uspjele su da uhvate duh današnje omladine i studenata i baviće se njihovim ambicijama koje se susreću sa stvarnim svijetom.

Rocko’s Modern Life: Static Cling

Takođe dostupna od danas, ova serija je trebalo da se prikazuje na dječjem kanalu Nickelodeon, ali je ekipa koja stoji iza projekta odlučila da ga proda njihovom suparniku - Netflixu. Radnja se nastavlja 20 godina od originalne priče (koja se emitovala prije 23 godine), kada se junaci Roko, Filibert i Hefer vraćaju na planetu Zemlju kako bi shvatili da je ona u mnogome drugačija u odnosu na onu koju su napustili. Njihov gradić sada je preplavljen kafićima, mobilnim telefonima i drugim modernim stvarima koje su svi prihvatili bez velikog preispitivanja.

Jane the Virgin

Ova satira na račun čuvenih latinoameričkih sapunica vraća se sa petom sezonom i već je dostupna na Netflix striming platformi. Činjenica je da je serija iza koje sttoji Dženi Snajder Urman prerasla očekivanja mnogih, a nove epizode donose još problematika, veza, ali i tema za preispitivanje.

13 Reasons Why

Kritičari koji preporučuju ovu seriju, koja se na Netflix vraća od 23. avgusta sa novom, trećom sezonom, ipak ističu da ona nije za svakoga. Ukoliko vas ne privuku prve dvije epizode, onda je ne treba ni gledati. Takođe treba uzeti u obzir da sa ovim projektom od starta stvari nisu tekle po planiranom toku. Prvobitno je bila planirana samo jedna sezona, ali je popularnost kod publike nagovorila produkciju da seriji da još jednu, a zatim još jednu šansu. Glavna priča koja je pokrenula seriju “13 Reasons Why” je samoubistvo djevojke koje se proispituje do detalja kako bi se otkrili i slučajevi njenih kolega studenata koji su bili žrtve silovanja i sodomije.

Bonus video: