Kakav će biti Tarantinov posljednji film?

Čuveni režiser, scenarista i glumac, Kventin Tarantino, najavio je da će njegovo deseto ostvarenje biti ujedno i posljednje
3834 pregleda 0 komentar(a)
Tarantino, Foto: Alexander Zemlianichenko/AP
Tarantino, Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Režiser, scenarista i glumac Kventin Tarantino poznat je po stvaranju epskih ostvarenja iz različitih filmskih žanrova, od gangestrskih priča, preko vesterna, do Drugog svjetskog rata. Čini se da se Tarantino okušao u svemu... ili možda nije.

Već dugi niz godina, ovaj slavni holivudski režiser tvrdi da planira da se povuče nakon što bude snimio svoj deseti film, a sada kada je njegovo deveto ostvarenje “Once Upon a Time in Hollywood” (Bilo jednom u Holivudu) u bioskopima, njegov plan je najbliži ostvarenju. To je sa druge strane prouzrokovalo brojne spekulacije njegovih fanova, koji se pitaju o čemu bi mogao biti posljednji film. Među najpopularnijim teorijama je ona, da će Tarantinov sljedeći, ali i posljednji film biti horor. Navodno, tokom promocije “Once Upon a Time in Hollywood”, režiser je u razgovoru sa medijima pomenuo kako bi volio da snimi nešto iz tog žanra.

“Ukoliko osmislim strašnu horor filmsku priču, snimiću to kao moje deseto ostvarenje. Obožavam horor filmove”, kazao je on.

Kroz svoju karijeru, Tarantino je radio na nekim filmovima koji su imali određene elemente horora, na primjer “Death Proof” i “From Dusk till Dawn”. Čak i “Once Upon a Time in Hollywood” sadrži scene koje mnoge podsjećaju na kultni horor “The Texas Chainsaw Massacre”.

“Zapravo mislim da je scena sa Spahn ranča najbliža hororu. Mislim da je zastrašujuća”, dodao je režiser. Ipak, jedan dio poštovalaca njegovog rada se nada da bi naredni film koji će režirati mogao biti “Star Trek”, što je takođe poteklo od jedne izjave Tarantina.

U intervjuu za CinemaBlend portal, režiser je kazao da ukoliko dobije priliku da režira Star Trek, to će biti i njegov posljednji film.

“Mogao bih, naravno da snimi ‘Star Trek’, ali bih se u tom slučaju oslanjao na original. Zapravo mislim da kada bih snimao ‘Star Trek’ posvetio bih se tome u potpunosti. To bi bio moj posljednji film”, ispričao je on tada.

S obzirom na to da se spekuliše kako je za režiju najnovijeg ostvarenja iz te naučnofantastične franšize, angažovan Mark L. Smit (scenarista filma ‘The Revenant’), ideja o horor filmu kao posljednjem djelu Tarantina za sada je vjerovatnija.

Mnogi se pitaju i šta će Tarantino raditi kada prestane sa režiranjem, ali on ih uvjerava da će nastaviti kreativni rad, ali u drugoj formi.

“Mislim da sam došao do kraja puta kada je u pitanju snimanje filmova. Vidim sebe kako pišem knjige ili scenarije, tako da ću i dalje biti kreativan. Jednostavno mislim da sam dao kinematografiji sve što sam mogao”, smatra on.

U trku za posljednji film Tarantina ušao je i još jedan nastavak Kill Bill filma, ali za sada režiser nije potvrđivao da će biti zadužen za režiju.

Bonus video: